Dinamo foloseşte „metoda Mourinho“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munteanu (stânga) i-a dat replica lui Meme Stoica
Munteanu (stânga) i-a dat replica lui Meme Stoica

„Câinii“ întâlnesc, diseară, Voinţa Sibiu, mai au un meci, etapa viitoare, la Mioveni, însă au demarat deja pregătirile pentru derby-ul cu Steaua (luni, 5 decembrie, ora 20.30, Digi Sport).

Patru dintre jucătorii importanţi ai lui Liviu Ciobotariu, fundaşii Srdjan Luchin şi Cosmin Moţi, plus mijlocaşii Djakaridja Kone şi Cătălin Munteanu, au fiecare câte trei cartonaşe galbene, iar la al patrulea încasat vor primi o etapă de suspendare.

De aceea, toţi vor fi titulari azi şi vor „căuta" să fie avertizaţi de către arbitrul Adrian Cojocaru. În acest caz, ei nu vor fi pe teren runda următoare, într-un meci considerat accesibil, cu CS Mioveni, dar vor scăpa de emoţiile suspendării pentru partida cu Steaua.

Practica nu e nouă. Spre exemplu, anul trecut, a fost utilizată pentru Torje. Mijlocaşul a văzut „galben" în disputa cu Universitatea Craiova, nu a putut evolua în faţa celor de la Victoria Brăneşti, dar a fost pe teren în derby-ul cu Timişoara.

UEFA mai dă o etapă de suspendare

Anul trecut, la nivel internaţional, această metodă de forţare a avertismentelor i-a atras lui Jose Mourinho două etape de suspendare din partea UEFA. Forul european a considerat că tehnicianul portughez le-a dat ordin lui Xabi Alonso şi Sergio Ramos să ia avertismente în penultima partidă din grupele Ligii Campionilor, cu Ajax. Scopul? Cei doi jucători au ratat ultimul meci din grupe, unul fără miză pentru Real, dar au putut evolua în „optimi".

Mai mult, în această primăvară, regulamentul a fost schimbat după un gest similar făcut de Andres Iniesta în prima manşă a sfertului Ligii, Barcelona - Şahtior (5-1). La adăpostul avantajului din tur, mijlocaşul a căutat să nu joace în retur pentru a scăpa de o suspendare pe viitor.

UEFA a reacţionat imediat: „De acum, orice jucător care va lua intenţionat «galbene» va fi suspendat două meciuri, în loc de unul". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite