Dinamo este pe valurile Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Cristea le-a luat faţa fundaşilor gălăţeni şi a marcat şi un gol, din penalty
Andrei Cristea le-a luat faţa fundaşilor gălăţeni şi a marcat şi un gol, din penalty

„Câinii“ muşcă tot ce întâlnesc în cale. Ultima victimă: Oţelul Galaţi. Roş-albii s-au impus greu, cu 3-2, în deplasare, dar sunt tot mai aproape de primul loc. Alexe a marcat din nou pentru formaţia din „Ştefan cel Mare“. Chiar dacă, la un moment dat, a condus cu 2-0, Dinamo a avut emoţii pe final, când Oţelul a atacat şi cu portarul.

Nu-i acuză nimeni că ar fi ipocriţi, dar „câinii" au două feţe. S-a văzut asta clar, ieri, la Galaţi, unde echipa pregătită de Ţălnar a evoluat complet diferit în cele două reprize. În prima parte, Dinamo a părut un Intercity obligat să oprească în staţiile mici. Prin urmare, a călcat totul în picioare.

Mai citiţi şi:

Borcea: "Mă gândesc la Liga Campionilor"

Cornel Dinu, umilit de Dinamo

Alexe, cel mai sărac dinamovist

A pornit în forţă, din minutul cinci, cu un gol al lui Moţi, marcator după doi ani în Liga I. Faza a fost simplă, cam ce s-a întâmplat etapa trecută cu Steaua. Lovitură liberă executată de Boştină şi un cap al unui dinamovist. N-a mai fost Alexe, ci Moţi.

Cronica meciului în format livetxt o puteţi citi aici...

Apropo de Alexe, el nu putea lipsi de pe lista marcatorilor. Rămas încălzit de la derby-ul de miercurea trecută, puştiul de 20 de ani a „trăsnit" o ghiulea în vinclul porţii lui Grahovaci şi şi-a lăsat chiar şi propriii colegi cu gura căscată. Acest gol, plus alte faze de viteză şi tehnică ale lui Alexe l-au transformat pe dinamovistul-minune într-un demn purtător al tricoului lui Dănciulescu. Jucător de nota zece, tricou de nota zece.

Având în vedere ce s-a întâmplat în repriza secundă, roş-albii ar trebui să depună contestaţie că un meci de fotbal are 90 de minute. „Câinii" s-au relaxat prematur şi le-au permis gazdelor să-l pună în încurcătură pe Dolha. Paraschiv a marcat din centrul careului mai uşor decât ar fi făcut-o şi dacă era singur pe tot terenul şi l-a făcut pe ex-stelistul Ochiroşii cel mai fericit din lume. Numai că thrillerul abia începea. Andrei Cristea a transformat un penalty peste cinci minute, pentru ca peste alte şase minute s-o bage şi Antal în poartă de la 11 metri.

Gafele „câinilor" ar fi putut aduce pentru gălăţeni golul de 3-3, mai ales că elevii lui Dorinel Munteanu au avut şi o bară în ultimul minut de joc.

Ianis Zicu se simte tot mai singur şi va pleca în vară de la Dinamo

Ianis Zicu se simte tot mai singur şi va pleca în vară de la Dinamo

Zicu şi „Prinţul" Cristea vor fi daţi afară din vară

Cristi Borcea, Vasile Turcu şi Cornel Dinu au desfiinţat „vedetele" lui Dinamo şi au anunţat că la finalul sezonului cei doi vor pleca din „Ştefan cel Mare".

Victoria roş-albilor de la Galaţi a fost umbrită de evoluţia slabă a „răsfăţaţilor" din lotul lui Ţălnar. Lăsaţi pe bară până acum, Zicu şi Adrian Cristea nu au înţeles mesajul. Moldoveanul a fost ieri, după trei etape, printre titulari, în timp ce machidonul, obişnuit deja cu banca de rezerve, a evoluat puţin în meciul de ieri de la Galaţi.

Şansa acordată de „Ţânţar" nu a avut niciun impact asupra celor doi, iar cosecinţele au apărut imediat. „Bine că Alexe e modest pentru că acest lucru îl va ajuta să nu ajungă precum Zicu sau Adrian Cristea. Păi, Zicu ar trebui să se uite în oglindă şi să revadă ultimele sale meciuri. Dacă eram în locul lui m-aş da accidentat p\nă la finalul campionatului", a tunat Borcea.

Apoi a venit rândul lui Turcu: „Din păcate, în repriza a doua am jucat în şapte. Sunt unii în care ne-am pus speranţe şi nu arată nimic. Întrebaţi-i pe Zicu şi pe «Prinţul» care e problema lor? Nu poţi să‑ţi baţi joc de munca colegilor tăi. Cred că nu mai vor să rămână la Dinamo".

„Nu ştiu dacă al doilea prinţ din echipă, Ianis Zicu, a câştigat vreo minge şi a avut 30 de minute la dispoziţie să o facă. Ce, e în grevă? La fotbal nu există aşa ceva, poate e în grevă japoneză", a comentat şi Cornel Dinu. Bogdan Savin, Marius Pitaru

2-3

Oţelul: Grahovac - Râpă, Sârghi, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, Neagu - Antal, Ibeh (Paraschiv 46), S.Ilie (Ochiroşii) - Axente (Pena 67). Antrenor: Dorinel Munteanu

Dinamo: Dolha - Molinero, Scarlatache, Moţi, Diabate - Torje, Kone, Boştină ( Daminuţă 90+1), Ad. Cristea (Rus 53) - An. Cristea, Alexe (Zicu 70). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Goluri: Paraschiv 50, Antal 60 (pen.) / Moţi 5, Alexe 20, An. Cristea 55 (pen.)

Stadion: Oţelul: 11.000
Arbitru: Cristi Balaj
Eliminat: Andrei Cristea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite