„Dinamo e în faliment“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Becali, un apropiat al clubului din „Ştefan cel Mare“, a dezvăluit că dacă echipa nu va pătrunde în grupele Ligii Europa, atunci „câinii“ vor intra în colaps financiar. Fostul impresar a făcut un rechizitoriu halucinant al uneia dintre formaţiile de tradiţie din fotbalul românesc, spunând că aceasta riscă să aibă soarta Craiovei.

Achiziţii zero, jucători neplătiţi, datorii peste datorii şi conturi goale. Nu e vorba de Voinţa Sibiu sau de vreo formaţie minusculă din provincie, ci de Dinamo. Situaţia incredibilă în care a ajuns unul dintre granzii campionatului a fost dezvăluită de Ioan Becali. „Dinamo a început bine campionatul, dar o să vină luna noiembrie şi jucătorii o să-şi ceară banii, vine decembrie, vin Sărbătorile şi iarăşi jucătorii o să-şi ceară banii. La Dinamo, dacă echipă nu intră în grupele Ligii Europa, atunci e vai de capul lor!", a avertizat Giovanni.

Acesta a dezvăluit că Borcea, într-o întâlnire cu Badea şi Săvulescu, a avut o tentativă de a salva clubul, însă n-a reuşit. „Am fost de faţă la o adunare a acţionarilor şi Cristi Borcea a spus: «Haideţi fraţilor, să băgăm trei oameni fiecare un milion de euro şi să plătim datoriile». Borcea a spus asta, dar nimeni n-a mişcat", a continuat fostul impresar. Becali a lansat apoi o ipoteză şocantă: „Din păcate, asta e situaţia lui Dinamo şi nu poţi să o mai lungeşti. Sunt acţionari care nu pot să-şi vândă averile acum ca să ţină Dinamo. Şi când se intră în colaps financiar aţi văzut ce se întâmplă, gen Craiova...". Universitatea a fost dezafiliată, săptămâna trecută, nu va fi înscrisă în niciun campionat în acest sezon şi îşi pierde toţi jucătorii gratis!

Fără licenţă la anul?

Giovanni a mers mai departe cu dezvăluirile şi a afirmat că, şi în cazul fericit în care va duce la capăt actuala stagiune, formaţia din „Ştefan cel Mare" va avea o altă problemă în sezonul viitor. „Nici cu licenţa nu o să mai meargă la anul, fiindcă Mircea Sandu a pus piciorul în prag, federaţia a pus piciorul în prag, la fel şi Liga. Gata! Nu ne mai putem minţi, s-a dus", a avertizat fostul agent FIFA. În această vară, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au fost retrogradate din cauza faptului că n-au îndeplinit criteriile de licenţiere.

Fotbaliştii s-au revoltat

Deşi nu mai are licenţă de impresar, Ioan Becali conduce firma care, prin fratele său, Victor, îi reprezintă pe cei mai mulţi dintre fotbaliştii dinamovişti. Giovanni a povestit că jucătorii nu mai suportă condiţiile financiare de la club. „Nu poţi să-i propui lui Liviu Ganea, la 23 de ani, la nivelul lui, 6.000 de euro pe lună. Nu mai poţi să ţii jucătorii pe 3.000, 4.000, 7.000, 8.000, aşa cum îşi ţine Dinamo jucătorii de şapte, opt ani. Nu se mai poate! Vine un moment zero în care fotbaliştii cer bani, fiindcă le trece prin stomac. Ce vrei să faci? Ăsta e fotbalul, e pe bani. N-ai bani, te retragi. Găseşti pe unul care are bani, vinzi clubul şi cu asta basta! Nu-i mai poţi minţi pe jucători", a tunat fostul preşedinte al clubului. Acesta a dat şi un exemplu concret pentru a demonstra neputinţa „câinilor": „Miercuri, am avut trei fotbalişti de la loturile naţionale de 17, 18, 19 ani. Voiam să-i duc la Dinamo, dar nu sunt bani. Şi se duc la cluburi care le dau câte 2.000, 4.000 de euro pe lună". 

1 milion de euro va încasa Dinamo, dacă va intra în grupele Ligii Europa. Până atunci, „câinii" trebuie să treacă de două tururi.

Vine un salvator?

Ioan Becali a propus şi o altă soluţie care ar putea să salveze Dinamo pe ultima sută de metri. „Eu am mai participat la colapsuri financiare ale lui Dinamo şi o dată chiar am şi contribuit la salvarea clubului. Dacă nu intră în grupele Ligii Europa, atunci Dinamo intră într-un colaps financiar din care nu poate ieşi decât dacă vine unul şi zice: «Vă cumpăr cu totul şi cu asta basta!»", a afirmat Giovanni. Ultimul potenţial „salvator" care s-a arătat interesat de preluarea clubului a fost Ioan Niculae (foto), patronul Astrei şi al doilea român ca avere, potrivit Topului „Forbes". 



"La Dinamo, gata, s-a dus cu luxul şi cu figurile. Acum, trebuie adevăr."
Ioan Becali
fost preşedinte Dinamo

Grigore pierde următoarele două etape

La ultimul antrenament dinaintea meciului cu Varazdin, Dinamo l-a pierdut pe Dragoş Grigore. Acesta a suferit o întindere musculară la gamba stângă şi va lipsi două săptămâni. Pe lângă partida de aseară cu croaţii, Grigore va rata şi returul, dar şi două meciuri din campionat, cu Gaz Metan şi cu Pandurii. În absenţa lui Grigore, stoper va fi folosit Scarlatache, lângă Moţi.

Fără suporteri cu Oţelul şi cu Pandurii

În prima etapă, Dinamo a fost „exilată" la Ploieşti ca o pedeapsă pentru incidentele provocate de fanii ei în finala Cupei. Nici pe Stadionul Astra, contra celor de la Târgu-Mureş, n-au lipsit problemele. După ce Niculae a înscris, derbedeii au aruncat cu petarde spre observatorul partidei, Romeo Paşcu. Drept urmare, Dinamo a primit o nouă sancţiune: amendă 40.000 de lei, plus disputarea următoarelor două jocuri acasă, cu Pandurii (etapa a 3-a) şi cu Oţelul (etapa a 5-a), cu porţile închise.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite