Dinamo a reuşit să scape de Zicu. Pe bani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ l-au transferat pe machidonul de 26 de ani la FC Timişoara. Roş-albii au obţinut 300.000 de euro în schimbul unui jucător care a avut doar apariţii meteorice pe gazon în ultimul an. Înainte de a se înţelege asupra plecării lui Zicu în Banat, conducerile celor două cluburi au bătut palma şi pentru împrumutul lui Chiacu la echipa pregătită de Petrovici.

Inevitabilul s-a produs! Ianis Zicu, un jucător hulit în ultimul an şi de suporterii dinamovişti, dar şi de acţionarii din „Ştefan cel Mare", s-a despărţit de roş-albi. Scandalurile în care machidonul a fost implicat, de exemplu greva de la Cluj, şi evoluţiile mult sub salariul său de 250.000 de euro pe an i-au influenţat destinul lui Ianis. Jucătorul a spus deseori că vrea să plece, impresarii lui l-au sfătuit să schimbe aerul, numai că lipsea „clientul".

Deşi în ultima vreme numele lui Zicu a fost vehiculat în cadrul unui schimb cu Grigorie, de la Rapid, alta este destinaţia fostului internaţional. Machidonul de 26 de ani a semnat pe cinci ani cu FC Timişoara, pentru un salariu de 180.000 de euro pe sezon. În schimbul cedării sale, Dinamo a primit 300.000 de euro. Ceea ce este un succes, având în vedere că roş-albii se gândeau chiar să-l lase să plece liber, numai să scape de salariul lui Ianis.

Oficialii de la Dinamo şi Timişoara au bătut palma şi pentru împrumutul pe un an al lui Hristu Chiacu în Banat. Mijlocaşul oricum nu ar fi avut o viaţă uşoară în „Groapă", după ce i-a jignit pe „câini" pe unde i-a prins, deşi el, în permanenţă, a fost jucătorul roş-albilor, fiind împrumutat ori la Astra, ori chiar la Timişoara. Ioan Andone tot nu renunţă la ideea achiziţionării lui Ştefan Grigorie de la Rapid. Dacă schimbul cu Zicu a căzut, acum, „Fălcosul" îl mai poate luat pe fostul oltean doar cu bani.

Grigorie nu vrea în „Ştefan cel Mare"

Cum giuleştenii trebuie să le dea 500.000 de euro timişorenilor în cazul în care Grigorie pleacă de la Rapid, este greu de crezut că roş-albii îl pot cumpăra pe mijlocaşul de 28 de ani sub această sumă. În plus, nici Grigorie nu vrea la Dinamo, pentru că, la negocieri, „câinii" i-au oferit un salariu sub cel de 140.000 de euro pe care îl are în Grant! Altfel, giuleştenii l-ar mai dori pe Luchin, de la Timişoara, însă Iancu nici nu vrea să audă de acest transfer.

Cât a jucat Zicu în sezonul trecut

COMPETIŢIE    MINUTE BIFATE

Liga I    605
Liga Europa    220

Total: 825 de minute

„Câinii" şi bănăţenii fac transferuri pe bandă rulantă

JUCĂTOR    TRASEU        SEZON

Naidin    Dinamo - Timişoara    2004 - 05
Pleşan    Dinamo - Timişoara    2005 - 06
Alexa    Dinamo - Timişoara    2006 - 07
Grigorie    Dinamo - Timişoara    2006 - 07
Stanici    Timişoara - Dinamo    2006 - 07
Bălăce    Timişoara - Dinamo    2006 - 07
Izvoranu    Timişoara - Dinamo    2007 - 08
Torje    Timişoara - Dinamo    2007 - 08
An. Cristea    Timişoara - Dinamo    2008 - 09
Chiacu    Dinamo - Timişoara    2009 - 10
Zicu    Dinamo - Timişoara    2010 - 11

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite