Dinamo a pierdut duelul salariilor cu roş-albaştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geraldo Alves (FOTO: AgerPres)
Geraldo Alves (FOTO: AgerPres)

În timp ce suma salariilor în cazul jucătorilor de la Steaua se învârteşte în jurul a 3.500.000 de euro pe sezon, roş-albii sunt mai „săraci“. Ei adună împreună „doar“ 2.300.000 de euro. Pe vremuri, doar Zicu şi Lobonţ (Dinamo) câştigau 400.000 de euro, respectiv 320.000 de euro. Rădoi (Steaua) ţinea şi el isonul cu 300.000 de euro pe sezon.

S-au dus vremurile în care Gigi Becali şi Cristi Borcea îşi plăteau regeşte jucătorii. Recesiunea i-a afectat serios pe finanţatorii marilor rivale din fotbalul românesc. Dacă până de curând cei doi se duelau şi în sumele de bani investiţi în echipă, acum, ambii caută metode de a reduce cheltuielile. Astfel, media salariilor celor două echipe a suferit mult în ultimul sezon.

În momentul actual, la Steaua, doar şapte jucători câştigă peste plafonul salarial impus de Gigi Becali, de 120.000 de euro, însă nici ei nu sunt siguri că vor rămâne cu lefurile stipulate în contract. Szekely, Ionescu, Angelov, chiar şi Kapetanos sunt ameninţaţi cu reduceri consistente în pauza de iarnă. În cazul în care nu vor accepta noile oferte, cel mai probabil, ei vor fi puşi pe lista de transferuri.

În schimb, Geraldo Alves pare ceva mai stăpân pe salariul său. Cel mai bine plătit jucător din Ghencea (300.000 de euro pe sezon) a scăpat momentan de furia patronului roş-albaştrilor, care este mulţumit de prestaţiile bune ale fundaşului portughez. Totuşi, media salariilor din Ghencea este de doar 120.000 de euro, adică exact suma maximă impusă de latifundiarul din Pipera, cu 30.000 mai mult decât câştigă, în medie, dinamoviştii.

Plăţi la limită

Nici la Dinamo situaţia financiară nu e una excelentă. Sătul de performanţele slabe obţinute de jucătorii săi, Cristi Borcea i-a convins pe majoritatea jucătorilor să semneze contracte semnificativ mai mici, cel mai bine plătit dintre roş-albi fiind Marius Niculae, care încasează 280.000 de euro pe sezon. Există însă mari discrepanţe între salariile jucătorilor.

Dacă unii, ca Niculae, N'Doye, Dolha sau Torje, primesc remuneraţii destul de importante, alţii, precum Scarlatache (30.000), Dragoş Grigore (30.000) sau Liviu Ganea (60.000), care prind destul de des primul „11" al lui Andone, sunt remuneraţi cu salarii demne de echipele din subsolul clasamentului.

Niciun euro de aproape patru luni

Mai mult de atât, Borcea le-a achitat restanţele financiare angajaţilor săi abia acum, înaintea derby-ului, şi doar pentru o lună, deşi în rândul fotbaliştilor existau întârzieri salariale de două, trei sau chiar şi patru luni.

Un exemplu: Emilian Dolha, dar şi jucătorii străini (cu excepţia mijlocaşului senegalez) n-au mai văzut niciun euro de aproape patru luni!

Doar „câinii", răsplătiţi

Cel mai probabil, steliştii nu vor primi niciun bonus dacă se vor impune duminică, dar au promise sume mari pentru câştigarea titlului. În schimb, dinamoviştii ar putea primi, în total, 100.000 de euro pentru victorie.

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite