Târgu-Jiu: Dinamo, „sinucidere“ în 120 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii au condus cu 2-1. În doar două minute, însă, gorjenii au egalat dintr-un penalty pentru ca, la 2-2, Vlăduţ Munteanu să rateze un 11 metri. Un viitor stelist, Cosmin Matei, le-a făcut cadou dinamoviştilor golul de 2-1. Elevii lui Andone s-au văzut egalaţi de un fotbalist care a trecut prin Ghencea, Claudiu Voiculeţ.

Victoria pe care „câinii" au repurtat-o la comisii în faţa pandurilor lui Marin Condescu nu s-a repetat şi pe teren. Orgoliul oltenilor fusese prea mult rănit în ultimele două săptămâni pentru ca ei să se lase învinşi din nou. Chiar dacă Dinamo a început în forţă partida, cu Marius Alexe deschizând scorul încă din minutul 3, la o ieşire la ofsaid aiurea a oaspeţilor, încet-încet, lucrurile s-au mai echilibrat pe parcursul primei reprize. Oaspeţii au beneficiat de lovituri libere periculoase din preajma careului, însă au băgat mingea în poartă abia în minutul 41, prin Apostu.

Un final nebun

Era 1-1, iar Andone începea să tremure şi la figurat. Jocul „câinilor" nu se lega deloc, Dănciulescu a ratat întruna, iar Liviu Ganea parcă se întâlnise cu coechipierii lui abia la ora partidei. Izbăvirea a venit după o oră de joc, dar şi cu mare şansă. Fundaşul de la Pandurii, Gabi Matei, viitorul apărător dreapta al Stelei, pe care Becali l-a lăudat neîncetat, a sărit pe sub minge într-un duel cu Torje, ceea ce e foarte greu, iar micuţul dinamovist a marcat nestingherit. 2-1, iar Dinamo părea că va învinge şi într-o zi mai proastă.

Finalul însă a fost nebun! Practic, în doar două minute, dinamoviştii s-au „sinucis". Mai întâi, Rubio şi Bălgrădean s-au invitat reciproc să joace un balon în careu, iar atunci când portarul a decis să intervină l-a faultat pe Voiculeţ. Fostul stelist a marcat pentru 2-2, însă meciul a mai avut parte de un moment dramatic. În minutul 87, Popete l-a faultat pe Torje în careu, iar imediat, centralul Adrian Comănescu a arătat punctul cu var. Vlăduţ Munteanu a tras însă mult peste, marcându-şi revenirea în „Groapă" cu două puncte irosite pentru Dinamo.

2 - 2

Dinamo: Bălgrădean - Rubio, Grigore, Moţi, Diabate - Torje, Kone, C. Munteanu (Pătraşcu 73), Alexe - Dănciulescu (Vl. Munteanu 81), L. Ganea (Bakaj 55). Antrenor: Ioan Andone
Pandurii: Mingote - Matei (Popete 64), Viera, Chiricheş, Grecu - Voiculeţ, Nistor, Vranjes - Băcilă (Brata 70), Apostu (Pleaşca 78), Cardoso.         Antrenor: Petre Grigoraş
Goluri: Alexe 3, Torje 59 / Apostu 41, Voiculeţ 86
Stadion „Dinamo": 1.500
Arbitru: Adrian Comănescu

Scandal cu arbitraj

Maniera de arbitraj a centralului din Râmnicu Vâlcea i-a iritat şi pe gazde, şi pe oaspeţi. Mai întâi, cei de la Pandurii au cerut eliminarea lui Zie Diabate, pentru o intrare foarte dură la Matei. Ivorianul „câinilor" mai avea un cartonaş galben, iar Comănescu ar fi trebuit să i-l arate pe al doilea. Finalul partidei a mai adus o fază controversată. De această dată, dinamoviştii au cerut eliminarea lui Popete pentru un fault în poziţie de ultim apărător la Torje.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite