Dinamo, meci de totul sau nimic în Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii” joacă diseară pe terenu lui CFR Cluj o partidă prin care speră să salveze sezonul printr-o calificare în finală. Şefii le-au promis jucătorilor prime de câte 20.000 de euro pentru câştigarea trofeului, dar i-au şi ameninţat cu amenzi grele, dacă ratează obiectivul.

Dinamo va trebuie să înscrie la Cluj pentru a spera la calificare după 1-1 în tur. Echipa antrenată de Cornel Ţălnar şi-a compromis şansele la titlul de campioană, astfel că un triumf în Cupa României reprezintă singura şansă prin care „câinii” mai pot salva sezonul. Şefii clubului din „Ştefan cel Mare”, au dorit să-i motiveze suplimentar pe jucători, astfel că au mărit prima de obiectiv la 20.000 de euro de jucător, în cazul în care câştigă Cupa. Pe de altă parte, dacă ratează calificarea, pe fotbalişti îi aşteaptă amenzi de până la 3.000 de euro.

Andrei Cristea, golgheterul „câinilor” în campionat, ştie la ce să se aştepte pe terenul liderului din Liga I. „Nouă ne rămâne să ne gândim în primul rând la Cupă şi apoi vom vedea ce va fi în campionat. Ne dorim să ajungem în finală, chiar dacă ne va fi greu, pentru că CFR e o echipă puternică şi mai jucăm şi în deplasare, dar sperăm să reuşim în cele din urmă”, a spus Cristea. Dinamo nu a mai câştigat Cupa României din anul 2005, în timp ce clujenii sunt deţinătorii ultimelor două trofee.

Mandorlini se teme de motivaţia „câinilor”   
Andrea Mandorlini, antrenorul italian al celor de la CFR Cluj, a declarat că Dinamo este foarte periculoasă pentru că a ieşit din lupta pentur titlu, iar Cupa reprezintă singurul lor obiectiv. „Ne ajunge un 0-0, dar nu cred va fi aşa având în vedere caracteristicile celor doua echipe. Am văzut că cei din conducerea lui Dinamo au declarat că nu mai au şanse la titlu, aşa că meciul de la Cluj reprezintă o motivaţie suplimetară pentru ei. Practic, Cupa a rămas singurul lor obiectiv”, a spus Mandorlini. Dinamo va conta la Cluj şi pe mijlocaşul Ousmane N’Doye, care s-a refăcut mai repede decât se credea după entorsa suferită săptămâna trecută. Mandorlini l-a lăudat pe jucătorul dinamovist. „N’Doye e un jucător puternic care-mi place mult. Indiferent de problemele de obiectiv, Dinamo e Dinamo şi are un lot valoros”, a spus antrenorul italian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite