Dinamo, lider chinuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii” au evoluat lamentabil cu FC Braşov, echipă pe care n-au învins-o în superioritate numerică. Meciul s-a terminat egal, 2-2, dar roş-albii au ajuns pe primul loc în Liga I. Într-o etapă în care Steaua s-a făcut de râs la Urziceni, Dinamo a avut şansă să puncteze la capitolul impresie artistică în războiul cu rivala din Ghencea.

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de sub Tâmpa. Roş-albii au intrat blazaţi pe teren, fără vlagă, context în care braşovenii au preluat controlul jocului. După mai multe situaţii la poarta lui Curcă, gadzele au reuşit, în sfârşit, să le dea gol „câinilor", prin Chipciu, după o jumătate de oră.

Nici măcar reuşita „stegarilor" nu i-a trezit pe dinamovişti din amorţeală, care au continuat să se poticnească în faţa careului mare. Andrei Cristea nu a funcţionat deloc, a fost în contratimp cu colegii săi, motiv pentru care Andone i-a şi trimis în teren, în partea secundă, pe Dănciulescu şi Liviu Ganea.

Astfel, având în vedere că Diarrassouba a fost eliminat, era de aşteptat ca bucureştenii să reuşească măcar egalarea. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dintr-un penalty obţinut de Liviu Ganea şi transformat de Adrian Cristea. Numai că încurcate sunt căile fotbalului. 

Când toată lumea credea că Dinamo a pus stăpânire pe joc şi că golul secund şi, implicit, victoria aveau să fie o formalitate pentru „câinii" lui Andone, a venit surpriza. La un corner al Braşovului, defensiva „Fălcosului" a mai căzut un test. Acela al marcajului. După ce Majernik a trimis mingea în bară, din ricoşeu, Dedu a marcat. Ruşinea dinamoviştilor se contura la orizont.

Andone a mai forţat atacul cu un alt om, Cătălin Munteanu, „spionul" care l-a ajutat să pregătească meciul, moment din care Dinamo a rămas cu două linii pe teren: defensiva şi ofensiva. Destul de riscant pentru o echipă care are probleme, oricum.

„Câinii" au căutat salvarea prin şuturile lui Adrian Cristea şi N'Doye, iar ultimul avea să şi atingă ţinta, la un moment dat. Din interiorul careului, cu un şut cu dreptul. Andone are destul motive de nemulţumire: aseară nu au mers cum trebuie nici apărarea, şi nici atacul.

2-2

Braşov: Mincă - Bădoi, Majernik, Bălaşa, Cr. Ionescu - Viveiros (Williams 81), Ilyeş (Martinovici 73), M. Cristescu, Chipciu - Hadnagy (Dedu 66), Diarrassouba.

Antrenor: Daniel Isăilă

Dinamo: Curcă - Rubio (L. Ganea 56), Garat, Moţi, Bordeanu - Torje, Mărgăritescu (Ct. Munteanu 81), N'Doye, Ad. Cristea - M. Niculae, An. Cristea (Dănciulescu 67).

Antrenor: Ioan Andone

Marcatori: Chipciu 30, Dedu 76 / Ad. Cristea 72 (pen.), N'Doye 88

Eliminat: Diarrassouba 52

Arbitru: Ovidiu Haţegan

Stadionul „Tineretului": 3.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite