Dinamo, ce dezastru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ s-au făcut de râs în faţa anonimilor de la Varazdin, 2-2, şi completează o lungă listă a rezultatelor ruşinoase în Europa. Accederea în play-off-ul Ligii Europa se complică. Returul din Croaţia e decisiv pentru roş-albi. Un eşec ar însemna eliminarea prematură din competiţiile internaţionale, dar şi colapsul financiar.

În „Ştefan cel Mare" circulă o vorbă: „I-am făcut mari şi pe ăştia!". Şi, într-adevăr, Dinamo s-a împiedicat de-a lungul timpului de tot felul de anonimi sau pescari, cum ar fi 17 Nentori sau Knattspyrnufelag. Acum a venit rândul celor de la Varazdin să devină „vedete".

Echipa abia a scăpat de retrogradare sezonul trecut, clasându-se pe locul 11, şi nu are niciun fel de performanţe în Europa. Varazdin a ajuns să joace în preliminarii contra roş-albilor după ce a disputat finala Cupei Croaţiei contra lui Dinamo Zagreb şi unde a fost zdrobită cu scorul de 8-2, în dublă manşă. Nici acum nu stă mai bine în clasament şi ocupă ultimul loc.

Conturile clubului sunt goale

În cazul unei eliminări premature, consecinţele pentru dinamovişti vor fi grave, mai ales că nu vor mai primi „subvenţiile" din partea UEFA. Acţionarii nu au bani nici măcar pentru plata utilităţilor.

Dinamo a acumulat datorii uriaşe  la Clubul Sportiv, cel care administrează baza sportivă, restanţa fiind de un milion de euro, iar angajaţii sunt în urmă cu salariile pe câteva luni. Nici fotbaliştii nu sunt cu banii la zi. În ultima perioadă s-au achitat o parte din salarii, dar au fost sumele cuvenite pentru lunile de iarnă.

Fanii nu mai vin la stadion

În ultimul timp, suporterii dinamovişti au venit în număr mic la stadion, iar acum vor rata următoarele două meciuri de acasă, cu Pandurii şi Oţelul, după ce s-a decis disputarea acestor jocuri cu porţile închise din cauza torţelor aruncate în teren la partida cu Târgu-Mureş.

La meciul cu Varazdin au venit 5.000 de oameni în tribună, un record în ultimul timp, însă prestaţia roş-albilor i-a determinat însă pe mulţi fani să anunţe că nu mai vin la stadion. Astfel, la buget nu vor mai ajunge sume mari din bilete sau abonamente. „Dacă aveam suporterii lui Dinamo dădeam în scris că ne calificăm", i-a lăudat antrenorul croaţilor, Toplak.

"O necalificare ar fi un prejudiciu sportiv, dar şi unul financiar pentru club. Ar fi o mare dezamăgire pentru suporteri şi o mare contraperformanţă, dar Dinamo se poate califica."
Nicolae Badea
preşedinte CA Dinamo

Dinamo  2
Bălgrădean - Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate - Torje (Păun 78), Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu (Ţucudean 75), M. Niculae.

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Varazdin  2
Krkleci - Tkalcici, Gluhak, Susaci, Simek (Loncar 7) - Aganovici (Grgek 82), Brlecici - Sacer (Trojak 74), Glavina, Golubar - Vugrinec.

Antrenor: Samir Toplak

Goluri: Susac 5 (autogol), Moţi 16 / Sacer 43, Vugrinec 45+2
Stadion „Dinamo": 3.000
Arbitru: Leontios Trattou
*Returul se va disputa la 4 august, de la ora 18.00.


image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite