Dinamo, 100% românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Niculae (stânga) şi Dragoş Grigore sunt doi dintre jucătorii de bază ai „câinilor“
Marius Niculae (stânga) şi Dragoş Grigore sunt doi dintre jucătorii de bază ai „câinilor“

Liviu Ciobotariu i-a împlinit visul lui Cristi Borcea: un prim „11“ alcătuit din jucători autohtoni.

Pentru prima dată după foarte mulţi ani, posibila campioană a României ar putea avea în formula de start numai fotbalişti autohtoni.Fie că a fost vorba despre lipsa de fonduri, care să asigure transferul unor jucători străini de valoare, fie că a intervenit hazardul, Dinamo a reuşit să construiască un prim „11" format în exclusivitate din români. „Aş vrea ca în puţin timp scheletul naţionalei să fie alcătuit din oameni de la noi. Îmi doresc o formaţie de români", spunea Borcea în urmă cu trei ani.

Iar visul său i-a fost îndeplinit, măcar pe jumătate, de antrenorul Liviu Ciobotariu. La ultima acţiune a naţionalei, Victor Piţurcă a convocat patru „câini": Cristi Bălgrădean, Marius Niculae, Srdjan Luchin şi Dragoş Grigore.

Kone joacă alba-neagra

Cu siguranţă, lotul lui „Ciobi" va include în retur şi doi străini: portarul Naumovski (macedonean) şi mijlocaşul Bakaj (albanez). Numai că niciunul dintre ei nu va fi titular. De altfel, în amicalele de până acum, Naumovski a fost titular doar când Bălgrădean era la lotul naţional, iar albanezul a evoluat foarte puţin, fiind a treia opţiune după Curtean şi Strătilă. Un caz special e cel al lui Djakaridja Kone. Titular în tur, alături de alt străin, Zie Diabate, plecat însă în Franţa, „închizătorul" din Burkina Faso ar fi om de bază şi în retur. Numai că el ezită să-şi prelungească acordul, scadent la 30 iunie. Posibila plecare a lui Kone încă din această iarnă i-ar redeschide lui Dorel Stoica drumul către primul „11".

Sportul nu are niciun străin în lot

Dacă Dinamo tot va începe returul cu cel puţin doi străini în lot, Sportul Studenţesc şi-a construit întreg efectivul numai din români, fiind unica echipă din România în această situaţie. Patronul Vasile Şiman a explicat că el şi-a propus ca formaţia lui să crească tineri pentru fotbalul românesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite