Didi, artizanul primului succes „ceferist“ împotriva Rapidului: „Am jucat pe o primă uriaşă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Didi Cleidimar Megalhaes se poate lăuda cu faptul că a reuşit o dublă de senzaţie împotriva Rapidului, în urmă cu trei ani, când clujenii i-au învins pentru prima oară în „era Paszkany“ pe giuleşteni.

-Didi, îţi mai aduci aminte de cele două goluri din poarta Rapidului?
-Cum să nu-mi aduc aminte. A fost o victorie extraordinară pentru noi, prin două goluri ale mele, un jucător care venisem la Cluj de trei luni şi stăteam pe banca de rezerve. Bergodi m-a introdus în teren ca titular şi în două minute mi-am adus echipa în avantaj, după ce Rapidul deschisese scorul. Ne-au egalat iar, dar Semedo a închis tabela şi am bătut cu 3-2. Acele goluri vor rămâne pe veci în memoria mea. Am jucat pe o primă foarte mare, eram motivaţi să învingem.

-A fost momentul decisiv pentru titularizarea ta?
-Cu siguranţă. Pe vremea aceea în atac jucau Adi Anca, Surdu şi Semedo, trei fotbalişti foarte buni. Faptul că eu am intrat din primul minut în acel meci şi nu am dezamăgit, fiind chiar aplaudat la scenă deschisă de întreg stadionul, mi-a dat o încredere uriaşă în forţele mele. Din păcate apoi am avut destule ghinioane cu accidentările şi am avut mult de suferit din cauza asta.

-Cum ţi se pare Rapidul de azi faţă de cel de pe atunci?
-Mult mai tehnic şi mai puternic per ansamblu. Atunci cel mai bun fotbalist al lor era Zicu, singurul aflat într-o formă bună, ceilalţi mi se pare că traverseau o perioadă mai grea, în timp ce acum Rapidul este o echipă matură, cu mulţi jucători experimentaţi şi au avut şi un început de campionat destul de bun. Cesinha, Herea şi Lazăr cred eu că sunt cele mai importante piese ale lor.

-Se poate impune fosta ta echipă după un început ratat de campionat?
-Va fi foarte greu. Suporterii lor crează o atmosferă incendiară, care-ţi înmoaie picioarele. Pe teren propriu, sunt foarte greu de învins, dar le ţin pumnii prietenilor mei de la Cluj. CFR e o echipă mai tehnică acum, e o formaţie care întotdeauna va fi greu de bătut.


-Care sunt favoritele la titlu în opinia ta?
-Steaua este o echipă foarte tare, care probabil că are prima şansă. Dinamo, cu Andone pe bancă şi Vaslui, care deşi trece printr-un moment greu, va reintra în cursă. De asemenea, CFR şi Rapid au şanse mari. Timişoara cred că poate termina doar pe locul doi sau trei.

-Tu cum te simţi la Târgu-Mureş?
-Sunt foarte bucuros că în sfârşit nu sunt accidentat şi joc. Îmi plac oraşul, oamenii, colegii de echipă. Am jucat deja patru meciuri şi simt că am nevoie de un gol pentru moral. Sunt pregătit 100% din punct de vedere fizic şi simt că pot face lucruri frumoase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite