UPDATE: Procurori DNA la Federaţia Română de Fotbal. Mircea Sandu s-a întâlnit cu ei la Mogoşoaia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Fotbalului
Casa Fotbalului

Procurorii anticorupţie au venit, joi dimineaţă, atât la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) cât şi la locuinţa personală a preşedintelui Mircea Sandu, pentru a prelua mai multe documente ce vor fi analizate în ancheta din dosarul fostului şef al arbitrilor Vasile Avram.

Se pare că descinderile nu au legatură numai cu cazul Avram. Este vorba şi de un nou dosar al DNA, în legătură cu excluderea Craiovei din fotbalul românesc!

Documentele solicitate de cei de la DNA sunt ridicate cu acordul lui Mircea Sandu.

"Mircea Sandu a fost informat că, astăzi, procurorii DNA se vor prezenta la FRF pentru ridicarea unor documente pe care Mircea Sandu trebuie să le dea. Nu este vorba de o descindere, ci o predare instituţională de acte", a declarat avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene.

Preşedintele FRF a fost citat, ca martor, miercuri la sediul DNA. "Am răspuns unor întrebări legate de delegările arbitrilor. Vasile Avram a greşit când a spus că se consultă cu mine la desemnarea unor arbitri", a declarat ieri Mircea Sandu.

"Nu ştiu despre ce este vorba, nu ştiu nimic. Procurorii caută probe, nouă ne-au cerut de aici şi le-am dat. S-au dus avocaţii noştri şi le-au dus toate documentele de până acum, de la toate meciurile jucate în ultimii ani, transferuri de jucători, de la Timişoara, fostul FC Naţional, dar nu ştiu dacă am voie să spun astea", a declarat Dumitru Dragomir la Antena 3.

"Minciuni, minciuni, minciuni. Se ştie foarte bine că nu a fost DNA-ul nici la sediul FRF, nici la mine acasă. Poate au fost în lipsa mea, dar eu nu ştiu nimic. O să facem un comunicat de presă şi veţi afla mai multe. Mai bine v-aţi duce la Mititelu (n.r. - finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu) că acolo s-ar putea să fie", a spus Sandu, citat de ProSport.

Întrebat dacă, miercuri, când a fost chemat la sediul DNA, i-au fost cerute acte, Sandu a răspuns: "Nu. Veţi primi mai multe amănunte din comunicatul de presă".

Avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, a declarat, joi, că este vorba de o predare oficială de documente, nu de o percheziţie. "Nu sunt percheziţii la sediul FRF sau la locuinţa lui Mircea Sandu, este o predare oficială de acte, o comunicare oficială între instituţii", a spus avocatul Cristian Ene.

FRF a anunţat, joi, că Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat o serie de acte cu privire la înfiinţarea SC Centrul de Fotbal Mogoşoaia SRL, iar Mircea Sandu a invitat reprezentanţi ai acestei instituţii la sediul societăţii din Mogoşoaia pentru a le înmâna documentele cerute. "Vă aducem la cunostinţă faptul că azi, 6.10.2011, în urma unei Ordonanţe prin care Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, în scopul soluţionării cauzei în dosarul 316/P/2011, a solicitat o serie de înscrisuri care se referă la actele de înfiinţare a societăţii S.C. Centrul de Fotbal Mogoşoaia SRL, contracte de prestări servicii precum şi eventuale contracte de închiriere şi altele asemenea. În spiritul unei cât mai bune şi operative comunicări instituţionale, domnul Mircea Sandu a invitat la sediul din Mogoşoaia, strada Motocului nr. 3, judeţul Ilfov, reprezentanţi ai acestor instituţii punându-le la dispoziţie documentele ce pot fi utile în lămurirea unor aspecte juridice în activitatea de cercetare prealabilă desfăşurată de DNA", se arată în comunicatul FRF semnat de preşedintele Mircea Sandu şi postat, joi, pe site-ul federaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite