Derby second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Câinii“ vor juca în Giuleşti contra rapidiştilor într-un meci în care au mai rămas doar orgoliile. Rapid e pe patru, Dinamo pe cinci. Dacă înainte, şefii celor două echipe ofereau prime generoase, acum, atât roş-albii, cât şi vişiniii evoluează cu buzunarele goale.

Rapid - Dinamo este primul derby din acest an. Dar, în ciuda renumelui, cele două combatante ocupă în acest moment poziţii modeste în Liga I cu acelaşi număr de puncte: 33. Tocmai de aceea, Copos şi Borcea au renunţat la orice fel de bonus, deşi jucătorii au sperat că şefii îşi vor schimba poziţia. De altfel, dinamoviştii nu au avut vreo recompensă financiară nici în tur, când au învins cu 3-2.

Andone e decis să înceapă meciul din această seară cu Dănciulescu titular, în ciuda faptului că atacantul de 34 de ani nu se regăseşte şi ratează cu lejeritate, aşa cum s-a întâmplat în meciul cu Sportul Studenţesc sau Pandurii.

Din actualul lot al „câinilor" căpitanul dinamoviştilor este omul care a jucat cele mai multe derby-uri cu Rapid: 17. Dorinţa sa este să marcheze primul gol din acest an chiar în Giuleşti, acolo unde nu a mai punctat de şapte ani, dintr-un meci în care giuleştenii au învins cu 2-1. În total, „Corbul" a marcat de patru ori contra vişiniilor.

Bornescu, out de la Rapid!

Omul pe care Ionel Dănciulescu va trebui să-l învingă pentru a pune capăt „secetei" este Dani Coman. Asta în ciuda faptului că, după ce a comis-o la golul încasat de la Oţelul etapa trecută, „Robocop" trebuia să fie trecut pe bancă pentru derby. Mircea Bornescu fusese asigurat de antrenor că va primi o şansă, în cazul în care Coman va gafa.

Marius Şumudică va merge însă tot pe mâna lui Coman, iar conflictul dintre portari tinde să explodeze din nou în Giuleşti. Se pare că Şumudică şi Dinu Gheorghe l-au anunţat deja pe Bornescu că nu mai au nevoie de el şi că din vară poate pleca gratis!

Pancu, favorit să preia banderola

La meciul cu Dinamo, Spadacio va fi căpitan, în condiţiile în care Lazăr a fost anunţat că nu va mai juca până în vară pentru că nu a semnat prelungirea contractului. Cum Marius Constantin este şi el suspendat patru etape după eliminarea de la Galaţi, în vestiarul giuleştenilor se caută un nou căpitan.

Daniel Pancu este favoritul colegilor săi, însă nu face parte din primul „11". Foarte probabil, el va prelua banderola de la Spadacio, în momentul în care îşi va face apariţia pe teren din postura de rezervă.

Copos i-a trimis un sac cu cărbuni lui Badea!

Patronul Rapidului i-a trimis, ironic, omologului de la Dinamo un sac cu cărbuni, iar anunţul l-a făcut pe blogul personal, www.copos.ro. „Am luat cu toţii act de relaţiile privilegiate dezvoltate în ultimul timp de Dinamo cu Pandurii Târgu Jiu", a înţepat Copos. Badea l-a luat şi el peste picior pe rapidist: „Nici măcar nu ştie ce mi-a trimis. E vorba de o cutie de cărbuni, nu un sac, şi pe care mi-a vândut-o, nu mi-a dăruit-o. Din obişnuinţă, mi-a trimis-o cu tot cu factură. În sinea lui e dinamovist şi strigă: «Hai Rapid Dinamo!»".

"Jocul cu Dinamo are o importanţă uriaşă în realizarea obiectivului nostru. Ne batem pentru locul de Liga Europa. Niciuna dintre echipe nu mai are prea multe şanse la campionat."
Marius Şumudică
antrenor Rapid

"Eu l-am adus pe Şumudică de la Corvinul la Sportul. Era un atacant bun, avea viteză, execuţie şi reuşea să înscrie. Ca antrenor nu pot să comentez, nu e normal, pentru că avem aceeaşi meserie."
Ioan Andone
antrenor Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite