Derby pentru locul 5!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi Rapid au decăzut permanent în cei cinci ani care au trecut de la celebrul sfert de finală pe care l-au disputat în Cupa UEFA, iar acum riscă chiar să rămână în afara cupelor europene. Roş-albaştrii nu au mai învins Rapidul pe teren propriu, în campionat, tocmai din 2002, când pe banca Stelei se afla Victor Piţurcă.

Steaua - Rapid e derby doar cu numele. Cele două mari cluburi bucureştene n-au mai câştigat un trofeu de ani buni, iar în sezonul actual riscă să rămână chiar şi în afara cupelor europene. Roş-albaştrii n-au mai reuşit să-şi bată rivalii în Ghencea, într-un meci de campionat, de nouă ani, însă în acest sezon au reuşit să-i elimine din Cupa României. „Dacă obţinem măcar un punct în Ghencea, ne menţinem în lupta pentru Liga Europa. Nu mă deranjează dacă va fi un derby slab din punct de vedere calitativ, atâta vreme cât se va termina cu victoria oaspeţilor.

Prefer să fie mai slab şi decât Steaua - Dinamo, nu mă deranjează", a comentat preşedintele giuleştenilor, Dinu Gheorghe. „Derby-ul României este Steaua-Dinamo. Între noi şi Rapid este doar o rivalitate recentă, pe care am tranşat-o mai mereu. E adevărat că ne-au bătut cu 5-1 în sezonul trecut, dar au rămas în afara Europei. Fanii de sub Podul Grant mă înjură la fiecare meci. N-au decât s-o facă la ei acasă", a replicat şi managerul general al Stelei, Mihai Stoica.

Antrenori de umplutură

Atât Steaua, cât şi Rapidul sunt antrenate, în acest moment, de tehnicieni care nu vor mai rămâne pe banca echipelor lor şi în sezonul viitor. Sorin Cîrţu a şi declarat că va pleca din Ghencea la 22 mai, după ultima etapă, în timp ce Marian Rada este şi el conştient că nu e decât o „manta de vreme rea" în Giuleşti. „Stăm foarte bine la căutarea noului antrenor, da, l-am găsit. Cine e noul antrenor? Va fi prezentat la reunirea echipei. Costă mult să vă spun cine e", a recunoscut Dinu „Vamă".

Cinci ani de debandadă

În cei cinci ani care au trecut de la sfertul european Steaua - Rapid cele două cluburi au trecut prin perioade de convulsii, reflectate în rezultate. Rapidul a încăput la un moment dat pe mâna lui Fathi Taher, mişcare ce s-a dovedit dezastruoasă. De partea cealaltă, Gigi Becali s-a certat cu toată lumea, însă scandalul cel mai mare a fost conflictul cu Gică Hagi. 

15 antrenori a schimbat Steaua în ultimii cinci ani , în vreme ce Rapidul doar 12.

Meme Stoica  îl contestă deja pe Marcel Popescu!

Pentru managerul general al Stelei a devenit o obişnuinţă să nege toate informaţiile care îl deranjează. Ieri, Mihai Stoica a susţinut o nouă conferinţă de presă în care a demontat acuzele care i s-au adus. „Nu e adevărat că sunt certat cu Sorin Cîrţu. N-am fost la meciul de la Severin pentru că a doua zi trebuia să plec în Portugalia. Voi sta pe bancă la derby-ul cu Rapid, dar nu voi merge la Mediaş. Am o nuntă şi un botez", şi-a început discursul Mihai Stoica.

Apoi a negat venirea lui Marcel Popescu în cadrul clubului, lucru confirmat chiar de patron! „Nu va veni ca director sportiv, doar voi colabora cu el. M-am uitat pe o listă cu jucători propuşi de el, dar nu ne interesează niciunul. Nu face nimeni transferuri peste capul meu", a continuat Meme, deşi patronul a spus că impresarul va fi responsabil cu aducerea de fotbalişti în această vară, iar Mihai Costea, Gabi Matei şi Junior Moraes au fost acontaţi deja fără ca Stoica să fie implicat foarte mult în aceste tranzacţii.

„Conceiçao nu vine“

În final, Stoica a infirmat negocierile cu Antonio Conceiçao, asta după ce patronul Braşovului, Ioan Neculaie, confirmase discuţiile dintre cele două părţi. „Nu i-am făcut nicio ofertă lui Toni, nu e adevărat că va veni în Ghencea", a încheiat managerul.

Telex

Florin Costea şi Juliano Spadacio, aproape de Steaua. Cei doi fotbalişti doriţi mai nou de Gigi Becali în Ghencea au şanse mari să semneze la vară cu formaţia roş-albastră. „Atât Moraes, cât şi Florin Costea ar putea veni la Steaua. Despre Spadacio vom vorbi când va rămâne liber de contract", a confirmat Mihai Stoica. "Dacă Juliano vrea să devină jucător liber şi vrea să meargă la Steaua, n-are decât. Însă ne vom judeca în prealabil", a spus şi Dinu Gheorghe.

Becali nu vrea să le dea bilete giuleştenilor. Rapidiştii au solicitat minimum 400 de bilete pentru suporterii lor la derby-ul de pe Ghencea, însă Gigi Becali nu vrea să-i lase pe giuleşteni pe stadion. „Nu e destul că mă înjură fanii noştri? Nu le dau nimic", a punctat patronul Stelei.

400 de jandarmi la meci. Derby-ul Steaua - Rapid prezintă risc maxim, astfel că măsurile de securitate vor fi sportie. Jandarmeria a delegat peste 400 de oameni să asigure astăzi liniştea publică în jurul stadionului din Ghencea.

Bornescu şi Cesinha, în afara lotului. Marian Rada a decis să meargă iar pe mâna lui Dani Coman, iar rezervă va fi Straton. Bornescu a fost dat afară, iar portarul a explicat motivul: „Am fost exclus pentru că am salutat la Severin galeria care l-a înjurat pe Coman". Bornescu a împlinit chiar ieri 31 de ani!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite