Derby pe stomacul gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo şi Vaslui au un punct comun: jucătorii sunt neplătiţi de câteva luni, iar relaţia dintre conducere şi banca tehnică e extrem de tensionată. Dacă în trecut Borcea şi Porumboiu promiteau prime fabuloase pentru un succes în întâlnirea directă, acum, atât „câinii” cât şi moldovenii, joacă doar pentru orgoliu.

Roş-albii merg bine în Liga 1, dar performanţa nu i-a impresionat pe şefi. Acţionarii, Badea şi Borcea, sunt plecaţi din ţară, în vacanţă, iar promisiunile că în câteva zile se vor achita restanţele salariale s-au năruit şi acum elevii lui Andone aşteaptă să revină conducătorii pentru a purta o discuţie privind termenul de plată.

De altfel, şi Andone s-a plâns că are probleme în vestiar fiindcă jucătorii au conturile goale, dar reacţia sa nu a făcut decât să-i înfurie pe acţionari care l-au convocat la o şedinţă, programată la finalul lunii. Nici la Vaslui situaţia nu e roz: fotbaliştii lui Lopez Caro nu şi-au luat banii de la începutul sezonului, iar bonusurile pentru victorii au fost anunţate de Porumboiu doar la finalul unei înfrângerii, niciodată înaintea meciului. Nici acum, la întâlnirea cu Dinamo, nu este nicio diferenţă, banii din cont lipsesc, iar de vreun stimulent financiar nici nu poate fi vorba.

Porumboiu nu are probleme doar cu Lopez Caro, pe care-l vrea plecat de la echipă, ci şi cu jucători străinii. Nemulţumiţi că nu şi-au luat banii, la sfatul impresarilor, care la rândul lor nu au primit nici acum comisioanele cuvenite pentru transferuri, au vrut să depună memorii pentru a deveni liberi de contract. Patronul vasluienilor le-a promis că în curând le va achita toate restanţele la zi, iar fotbaliştii i-au dat termen până la finalul lunii.

Andone joacă sistemul 4-2-4

Conştient că problemele din defensivă nu se pot rezolva aşa uşor, antrenorul dinamovist Ioan Andone vrea să joace totul pe cartea atacului în partida de azi cu Vaslui. „În fiecare zi le repet în vestiar că trebuie să nu luăm gol. Ce să facă, să nu dorm din cauza apărării? Dorm foarte bine. Noi am dat cinci goluri în două meciuri şi am luat un punct. O să încerc la un meci să joc 4-2-4! Pe bune! Îl pun pe Andrei Cristea în banda dreaptă, pe Liviu Ganea în stânga, iar în atac Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu. Eu îmi doresc foarte mult să atragem fanii la stadion, fiindcă este unul dintre punctele esenţiale în lupta pentru titlu. Poate că suporterii noştri şi-ar dori să batem cu 1-0, cu un gol din lovitură liberă, dar până acum am încercat să jucăm creativ, frumos", a precizat tehnicianul "câinilor". El a mai spus că s-a întâlnit personal cu Maftei, însă jucătorul ar prefera Rapidul.

“De-abia aştept şedinţa cu Badea şi Borcea! Nu i-am văzut la faţă de o săptămână. Oricum, în iarnă tragem linie şi vedem unde suntem."
Ioan Andone antrenor Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite