Derby-urile din Liga 1, doar la Digi Sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua şi Dinamo au ajuns să se lupte pentru un loc în cupele europene
Steaua şi Dinamo au ajuns să se lupte pentru un loc în cupele europene

Din returul actualei ediţii de campionat, prima opţiune pentru meciurile etapei a trecut de la Antena 1 la Digi Sport, postul de televiziune al companiei de cablu RCS&RDS, posesoarea licenţei LPF.

„Antena 1 va continua să transmită partide din Liga I, chiar dacă a pierdut cel mai important meci al etapei, şi va prelua opţiunea a doua a GSP TV. Surse de pe piaţa media afirmă că în aceste zile este posibilă o nouă schimbare a opţiunilor pentru meciurile din Liga I. Una din opţiunile 3 sau 4, ambele deţinute de DigiSport, ar putea ajunge să fie difuzată din retur de GSP TV", scrie gsp.ro, subliniind: „În turul campionatului, DigiSport a transmis, de comun acord cu Antena 1, cel mai important meci al etapei a 12-a din Liga I, Poli Timişoara - Steaua. Partida a fost urmărită de doar 400.000 de telespectatori (rating 3,5), din cauza faptului că Digi are o acoperire mult mai mică decît postul din Băneasa".

Pe de altă parte, Camera Deputaţilor a adoptat tacit, pe 12 decembrie 2009, propunerea legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu, prin care radiodifuzorii care au câştigat drepturile de transmisie în exclusivitate a meciurilor de fotbal din Liga I vor putea ceda drepturile doar posturilor TV cu acoperire naţională. Această lege se află în acest moment la Senat, care este cameră decizională.

În luna martie 2008, drepturile de televizare a meciurilor Ligii I au fost câştigate de Antena 1 şi RCS&RDS, pentru suma de 85 milioane de euro (fără TVA, pentru sezoanele 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011.

Sursa: Agerpres

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite