Deputatul Gheorghe Ciobanu vrea înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciobanu (FOTO: vestic.ro)
Gheorghe Ciobanu (FOTO: vestic.ro)

Deputatul de Timiş Gheorghe Ciobanu (PDL) a propus înfiinţarea unei comisii parlamentare care să investigheze activitatea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) atât sub aspect financiar, cât şi sub cel al acuzaţiilor de abuzuri şi corupţie care-i sunt aduse în presă.

Ciobanu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că propune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze modul în care FRF cheltuie fondurile publice pe care le are la dispoziţie, să analizeze acuzaţiile de corupţie venite din partea presei şi a unor conducători de cluburi şi să verifice dacă procesul de licenţiere a echipelor de fotbal a fost unul echitabil.

"FRF nu este stat în stat, atât timp cât cheltuie bani publici", a afirmat Ciobanu. El a afirmat că, în funcţie de concluziile comisiei parlamentare de anchetă, va fi sesizat Parchetul sau DNA. Pe de altă parte, Ciobanu a spus că va încerca schimbarea legii prin care FRF primeşte 20 la sută din încasările Loteriei Române din pariurile sportive. El a spus că, dacă propunerea sa va fi aprobată de Parlament, FRF ar urma să primească doar 5 la sută din aceste încasări, respectiv în jur de 1,5 milioane de euro anual, faţă de 6 milioane de euro, cât primeşte acum, restul banilor urmând să fie alocaţi Comitetului Olimpic Român pentru finanţarea altor sporturi. "FRF, din pariuri sportive, conform legii, ia 20 la sută din încasările realizate din pariuri sportive. Acest buget al FRF a crescut de la an la an, dar performanţa sportivă a scăzut de la an la an. Am pregătit o iniţiativă legislativă prin care aceste procente să fie realocate. Astfel, 5 la sută din apriurile sportive să le ia FRF, adică 1,5 milioane de euro anual şi 15 la sută să meargă la Comitetul Olimpic Român. Pentru că avem şi alte sporturi, unde avem performanţă, dar nu avem buget", a conchis Ciobanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite