Demonstraţie de civilizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început o nouă ediţie a Turului Franţei la ciclism. Le Tour, aşa cum spun francezii, are însă un aer aparte, insuflat de toţi cei care trăiesc în Hexagon.

„Dacă aş avea banii pe care i-am băut în viaţă, ce whisky-uri măreţe ne-am mai plăti  în noaptea asta", a spus jurnalistul Antoine Blondin „la ora laşităţii" (ca să-l citez pe Bacovia) când, paraşutat din Turul Franţei, direct în punctul fix al bistroului său preferat, la bordura Esplanadei invalizilor de la Paris, suferea că nu putea să dea de băut la toată lumea.

A început o nouă ediţie a Turului Franţei la ciclism. De discursul teoretic al lui Blandin şi de calitatea lui vor profita tinerii jurnalişti care în fuleul maestrului îşi vor ascuţi verbul şi vor da comentariului sportiv ţinuta literară indispensabilă oricărui gen de comunicare.

Nu există pe faţa Pământului o competiţie de asemenea amploare. Ciclismul nu este nici cel mai popular şi nici cel mai spectaculos sport din lume. Le Tour, aşa cum spun francezii, are însă un aer aparte, insuflat de toţi cei care trăiesc în Hexagon.

În acest timp, primarul Bucureştiului vrea să facă „piste" pentru bicicliştii amatori. Va fi o demonstraţie de civilizaţie. Bravo!  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite