Demollari: „Bakaj este jucătorul care face diferenţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al roș-albilor Sulejman Demollari, cel care a intermediat transferul, vorbește în termeni laudativi despre conaționalul său și spune că mijlocașul va fi determinant în garnitura „câinilor“. Bakaj a semnat pe cinci ani cu Dinamo. Mijlocaşul s-a întâlnit aseară cu Cristi Borcea şi cu Nicolae Badea,dar azi va pleca înapoi spre Albania.

Mijlocaşul albanez Elis Bakaj (23 de ani) este de aseară „câine" cu acte pentru următoarele cinci sezoane. În schimbul transferului, bucureştenii le-au virat celor de la Dinamo Tirana 500.000 de dolari. „De abia aşteptam să se realizeze transferul. Am mai avut o singură dorinţă. Să joc în derby-ul cu SK Tirana şi să înscriu", ne-a spus Bakaj. Dorinţa i s-a îndeplinit albanezului doar pe jumătate. A dat gol în meciul de luni seară, dar echipa sa a pierdut cu 1-2. De acum, Elis se gândeşte numai la roş-albi: „Mă bucur pentru interesul arătat mie de cei de la Dinamo Bucureşti. În luarea deciziei mele au contat foarte mult şi vorbele lui Demollari referitoare la fanii lui Dinamo. Sper să mă adaptez repede la noua mea echipă şi să vorbesc mai mult pe teren".

Plătit cu 10.000 € pe lună

Bakaj, care a fost dorit atât de Andone, cât şi de Badea şi de Borcea, a semnat pe cinci sezoane cu roş-albii şi va câştiga 10.000 de euro lunar. La aceşti bani se adaugă diverse bonusuri în funcţie de performanţele echipei. Tehnicianul nu-l va avea însă sub comanda sa în cantonamentul din Antalya. Mijlocaşul albanez va pleca azi spre ţara natală, fiind convocat pentru amicalul Albania-Slovenia, programat la 9 februarie. Omul-cheie în materializarea acestei tranzacţii este Sulejman Demollari, fostul jucător al lui Dinamo din anii '90. Mai exact, în 1991, Demollari devenea roş-alb în schimbul sumei de 250.000 de dolari. Prin cele 36 de goluri marcate în 100 de meciuri, Sulejman a demonstrat că a fost un jucător foarte bun, şi azi fiind considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti străini care au evoluat vreodată în ţara noastră.



Respect pentru Ianul

După două decenii, Demollari pare neschimbat. Ne-am întâlnit cu el, dar şi cu Flamur Bakaj, tatăl noului jucător al dinamoviştilor, la res­taurantul Hotelului RIN, din Bucureşti: „În ultimii ani, Borcea m-a tot întrebat dacă pot să-i recomand vreun fotbalist albanez. Mereu l-am refuzat pentru că nu voiam să mă fac de râs. Pur şi simplu, nu era niciunul care putea să facă diferenţa la o echipă de talia lui Dinamo. După ce Elis a devenit titular la naţională şi golgheter la Dinamo Tirana am ţinut morţiş să-l aduc la echipa mea de suflet din România".

Discuţiile legate de actualitate se întrepătrund cu cele despre trecut. Cei cinci ani petrecuţi în „Groapă" (1991-1995) nu se vor şterge niciodată de pe retina lui Demollari: „Sunt multe amintiri întipărite. Primul derby cu Steaua, hattrickul din meciul cu Rapid (scor 4-4), meciurile din Cupa UEFA contra lui Cagliari sau împotriva celor de la Olympique Marseille". Nici că i s-a propus să joace pentru naţionala României nu poate uita: „Când plecam spre Marsilia, m-a întrebat Mircea Sandu de ce am ales România şi n-am plecat la o echipă mai tare. Apoi, mi s-a propus să joc pentru naţionala României". Şi despre conducătorii de atunci ai clubului, Demollari vorbeşte cu respect: „După mine, Vasile Ianul era cel mai bun patron din lume. Am avut o relaţie excelentă şi am ţinut să-l vizitez şi la închisoare. Preţul total al transferului meu a fost de 250.000 de dolari, dar la fel ca în cazul lui Bakaj, era cât pe ce să nu iasă. M‑am dus la hotel supărat şi a venit Ianul după mine".

Albanezul are un singur regret: „Acum se plătesc mai mulţi bani pentru fotbalişti. Până şi Gattuso, care e «lemn» sunt sigur că e mai bogat decât Maradona. Chiar şi Bakaj e mai scump ca mine".

"După ce Elis a devenit titular la naţională şi golgheter la Tirana am ţinut morţiş să-l aduc la Dinamo."
Sulejman Demollari fost fotbalist

„Dorinel, la fel ca Halagian"

„Demo" este impresionat de parcursul Oţelului. „Am înţeles că echipa lui Dorinel aleargă de rupe, iar el nu le permite fotbaliştilor acte de indisciplină. Aşa era Halagian. Un antrenor extrem de dur  şi nimeni nu sufla în faţa lui", ne-a spus fostul selecţioner al Albaniei, care acum deţine o şcoală de fotbal ce-i poartă numele.

Băiatul este portar

Dario Demollari, fiul în vârstă de 13 ani al legendei fotbalului albanez, cochetează şi el cu fotbalul. Este portar la echipa de juniori a lui Dinamo Tirana, aceeaşi formaţie care l-a dat pe tatăl său. „E mai grăsuţ. Mi-aş dori să ajungă fotbalist, dar pe primul loc este şcoala."

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite