Déjà-vu pe Olimpico pentru CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Feroviarii“ vor juca din nou pe terenul pe care au uimit întreaga Europă, picând în grupa E a Ligii Campionilor, alături de Bayern München, AS Roma şi FC Basel. În afară de elevii lui Mandorlini, şi ceilalţi români din Ligă, Mircea Lucescu, Răzvan Raţ, Cristi Chivu şi Giani Kiriţă au avut şi ei emoţii la ceremonia de la Monte Carlo.

Aflată pentru a doua oară în grupele celei mai importante competiţii intercluburi, CFR Cluj a fost prima echipă extrasă din urna a patra, ultima valorică. Ardelenii vor avea parte de un avantaj psihologic, cel puţin, în „dubla" cu AS Roma, dacă luăm în calcul victoria antologică obţinută acum doi ani pe „Olimpico", scor 2-1 (Culio a înscris ambele goluri).

FC Basel nu e vreo „sperietoare", iar finanţatorul campioanei se poate bucura că va primi vizita formaţiei sale favorite de pe „Bătrânul Continent", Bayern München. Arpad Paszkany a recunoscut că s-a îndrăgostit de bavarezi la începutul anilor ‘90, pe când tatăl său lucra în Germania.

Culoar ok pentru români

Nici ceilalţi români angrenaţi în lupta din cea mai importantă competiţie intercluburi nu au fost ghinionişti. Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ se află în grupa H, în compania lui Arsenal, surpriza Braga şi Partizan Belgrad. Campion en-titre cu Inter, Cristi Chivu va înfrunta în grupa A pe Werder Bremen, Tottenham şi FC Twente. Cât despre Bursaspor, echipa la care evoluează Giani Kiriţă, aceasta a fost repartizată, alături de Manchester United, Valencia şi Glasgow Rangers, în grupa C.

Inter a luat tot

Tot în cadrul ceremoniei de aseară, UEFA a premiat cei mai buni jucători ai sezonului trecut al Ligii Campionilor, toate distincţiile acordându-se fotbaliştilor de la Inter, deţinătoarea Ligii. Iată laureaţii:
- Cel mai bun portar: Julio Cesar.
- Cel mai bun fundaş: Maicon.
- Cel mai bun mijlocaş: Wesley Sneijder.
- Cel mai bun atacant şi jucătorul anului: Diego Milito.

Program grupa E

Etapa I (15 septembrie)
CFR Cluj - Basel
Bayern - Roma

Etapa a II-a (28 septembrie)
AS Roma - CFR Cluj
Basel - Bayern

Etapa a III-a (19 octombrie)
Roma - Basel
Bayern - CFR Cluj

Etapa a IV-a (3 noiembrie)
Basel - Roma
CFR Cluj - Bayern

Etapa a V-a (23 noiembrie)
Basel - CFR Cluj
Roma - Bayern

Etapa a VI-a (8 decembrie)
Bayern - Basel

CFR Cluj - Roma

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite