Decizia privitoare la vânzarea drepturilor TV se ia mâine! Dragomir cere 37 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Dragomir a convocat pentru marţi la ora 11:00 o Adunare Generală, care va vota destinaţia celor 6 pachete nevândute încă şi suma în schimbul căreia să fie cedate.

Cu o lună şi o zi înaintea primei etape din noul sezon, LPF e decisă să clarifice situaţia celor 6 pachete nevândute la licitaţia drepturilor TV pentru perioada 2011-2014, informează gsp.ro.

Mâine dimineaţă, la ora 11:00, la LPF va avea loc Adunarea Generală a cluburilor din prima ligă.
Dumitru Dragomir a convocat toţi oamenii cu drept de semnătură din Liga 1, iar mâine se va vota cui şi pe ce sumă se vor vinde cele 6 meciuri pe etapă în următorii 3 ani. "Nu mă interesează ce zice Gigi Becali, eu dacă am aprobarea Adunării Generale, adică 10 voturi din 18, atunci înseamnă că sunt mandatat legal să semnez cedarea celor 6 pachete", le-a transmis Dumitru Dragomir colaboratorilor din LPF.

Preşedinţii de club vor vota care va fi suma minimă pentru care să fie cedate ultimele pachete, iar aceasta, conform unor surse din LPF, ar urma să fie de 37 de milioane de euro, fără TVA. Suma s-ar adăuga celor 36 de milioane, deja bătute în cuie la licitaţia din aprilie, când s-au vîndut 3 pachete. Se va ajunge la un total de 63 de milioane de euro, aproape 80 de milioane cu tot cu TVA, ceea ce ar însemna cu peste 20 de milioane de euro mai puţin decît s-a încasat în precedenţii 3 ani.

Singura propunere concretă sosită în ultimele zile în privinţa celor 6 pachete aparţine celor de la Digi Sport, care au oferit 27 de milioane de euro. Suma n-a fost acceptată de Dumitru Dragomir, însă e posibil ca după Adunarea Generală de azi, când se va stabili exact suma cu care să fie cedate cele 6 pachete, LPF şi DigiSport să ajungă la o înţelegere. Ar însemna ca Digi Sport să transmită în 2011-2012 nu mai puţin de 7 meciuri pe etapă, Dolce Sport unul, Antena 1 sau GSP TV unul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite