Deac şi Bourceanu, cele mai bune transferuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR Cluj au luat în vară 29 de jucători. Dintre aceştia, cel mai bine s-au integrat căpitanul roş-albaştrilor şi mijlocaşul de 25 de ani adus de giuleşteni de la Schalke 04.

Cei patru granzi care conduc Liga I au fost şi cei mai activi pe piaţa transferurilor. Omitem intenţionat Vasluiul lui Porumboiu, care a avut interdicţie la achiziţii, şi echipe ca Pandurii sau „U" Cluj, care, deşi sunt în formă, nu pot fi considerate de prima mână.

 „Adevărul" a întocmit un Top 10 al celor mai inspirate transferuri. În plus, am analizat situaţia fiecărui club în parte pentru a stabili cine a avut cei mai pricepuţi conducători.



Luchin s-a impus, Dorel se retrage

„Câinii" au avut bani în vară doar pentru doi oameni noi, Srdjan Luchin, venit de la Timişoara, şi Dorel Stoica, venit de la „U" Craiova. Primul stă destul de bine. Dintr-un total posibil de 1.800 de minute a bifat 1410, adică mai bine de 75 %.

Dorel Stoica a fost însă o dezamăgire. A jucat în zece meciuri, intrând de cele mai multe ori pe parcurs. De fapt, Stoica a şi anunţat că se retrage din activitate la finalul acestui sezon. Oricum, Dinamo n-a avut ce pierde, având în vedere că l-a luat gratis.

Renan, integralist la CFR

Arpad Paszkany a adus zece jucători în vară. Fiind liberi de contract, jumătate dintre aceştia n-au costat nimic, dar au primit sute de mii de euro ca prime de instalare. Cealaltă jumătate a costat în jur de trei, patru milioane de euro în total.

Având în vedere aceste aspecte, precum şi cifrele celor zece, se poate spune că trans­ferurile CFR-ului au confirmat doar parţial. Beto, Renan, Camorra, Sogou şi Ronny sunt titulari cerţi, iar restul îşi fac apariţia cu rândul în prima echipă. Totuşi, cel mai utilizat dintre toţi e mijlocaşul brazilian venit de la Vitoria Guimaraes, Renan. Acesta a fost integralist în Liga I. Cel mai ineficient a fost Rui Pedro, atacantul venit gratis de la FC Porto, care n-a prins decât trei meciuri în Liga I şi unul în Cupă.

Rapid şi Steaua, cele mai inspirate

Cele mai prolifice achiziţii din vara trecută au fost făcute de Rapid şi de Steaua. Deac şi Bourceanu au fost inepuizabili în acest sezon cu jocuri în campionat, cupă şi în cupele europene.

Atât mijlocaşul venit de la Schalke, cât şi închizătorul sosit de la Timişoara în Ghencea au bifat 26 de meciuri fiecare în toate competiţiile. Plusul lui Deac e că el a marcat şi şapte goluri. 

image

Ciprian Deac (în alb) s-a impus repede la Rapid după un sezon ratat în Bundesliga  Foto: marian vilău



Oţelul a dat numai rateuri

Campioana României a adoptat o strategie falimentară. Gălăţenii au preferat să aducă numai jucători liberi sau împrumutaţi, iar rezultatele au fost pe măsură.

Dintre cei opt nou-veniţi, Buchta, Novac, Al. Iacob, Chavez, Skubici, Ljubinkovici, Benga, şi Frunză, doar ultimul a jucat constant, dar şi el din postură de rezervă. Ceilalţi şapte ori n-au confirmat aşteptările, ori au avut apariţii meteorice şi forţate de accidentările titularilor.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite