De râsul femeilor. Petrolul - Târgu Mureş, 0-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fluturat cu mândrie steagurile cu însemnele Petrolului
Copiii au fluturat cu mândrie steagurile cu însemnele Petrolului

Petrolul a cedat acasă, deşi a fost încurajată de o galerie inedită formată din 3.000 de oameni. Chiar dacă a pus faţă în faţă două formaţii din partea inferioară a clasamentului, Petrolul – FCM Târgu-Mureş va rămâne în istoria Ligii I.

După incidentul de la meciul cu Steaua, când huliganul Dragoş Enache a pătruns pe gazon şi l-a lovit cu pumnul pe George Galamaz, prahovenii ar fi trebuit să joace şase partide fără spectatori. La recurs, după modelul brevetat în Turcia, pedeapsa s-a transformat în şase jocuri cu porţile deschise doar pentru femei şi copii sub 14 ani. În aceste condiţii, „lupii" au avut, aseară, o galerie inedită formată din 3.000 de oameni.

Atmosfera de pe Stadionul „Ilie Oană" a semănat cu cea de la Cupa Liceelor. În loc de înjurături s-a mai auzit din când în când scandarea „Petrolul, Petrolul", iar fiecare fază mai deosebită reuşită de elevii lui Răchită a fost însoţită de ţipete şi de ropote de aplauze. Ce-i drept, au existat şi timpi morţi, mai ales după golul lui Subotici. Din păcate, elevii lui Răchită şi-au dezamăgit suporterii cu o prestaţie extrem de slabă, iar Petrolul a cedat în faţa celor de la Târgu-Mureş, scor 0-1. 

Femeile prezente pe stadion au afişat un banner cu un mesaj sugestiv: „Nu violenţei“



La turci s-a umplut stadionul

Aproximativ 41.000 de femei şi copii au asistat, la 21 septembrie, la meciul Fenerbahçe-Manisaspor, scor 1-1, din etapa a treia a campionatului Turciei. Asta după ce Federaţia Turcă de Fotbal a decis să interzică accesul bărbaţilor pe stadionul grupării Fener. Această sancţiune inedită a fost dictată după ce huliganii au intrat pe teren la un amical cu Şahtior Doneţk.

În unele ţări, femeile n-au voie pe arenele sportive

În Arabia Saudită, cea mai tradiţionalistă dintre ţările arabe, femeile n-au voie să calce pe stadioane. Mai mult, ele n-au voie nici să voteze sau să conducă o maşină, iar în mijloacele de transport în comun sunt obligate să stea în spate, interacţiunea cu bărbaţii fiind considerată imorală. Nici în Iran reprezentantele sexului frumos n-au acces pe arenele sportive. De curând, în martie 2011, două femei au vrut să intre la derby-ul Teheranului, Esteghlal - Persepolis. S-au deghizat în bărbaţi, dar au fost arestate.

Răchită a spart greva jucătorilor

Fotbaliştii din Liga I au decis într-o reuniune a Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori (AFAN) să protesteze faţă de întârzierile salariale. Astfel, în această etapă, jucătorii vor purta banderole în timpul meciurilor. Nu însă şi fotbaliştii de la Petrolul. „Elevii mei n-au motive să protesteze. Sunt cu salariile la zi, nu există astfel de probleme la Petrolul", a declarat antrenorul Răchită.

Mitea va fi pus pe liber din iarnă

Conducerea Petrolului l-a anunţat pe Nicolae Mitea că e liber să plece în iarnă. „Mitea, după doi ani de zile de stat pe bară, a intrat într-un ciclu normal de pregătire, cu o echipă profesionistă, însă musculatura lui nu rezistă. Nu se poate face fotbal profesionist în salturi. Mai e până la iarnă, dar, în principiu, nu-l vom păstra pentru retur. Am tras de el, am încercat să-l relansez în fotbalul mare, dar nu se poate", a spus Răchită.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite