De la Moş Mitică, numai de bine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir rămâne un personaj savuros în peisajul fotbalului mioritic
Dumitru Dragomir rămâne un personaj savuros în peisajul fotbalului mioritic

Dumitru Dragomir le-a transmis urările sale oamenilor din fotbal prin intermediul ziarului „Adevărul“. Mitică de la Ligă a intrat în spiritul sărbătorilor. Înainte de a tăia porcul, „Oracolul din Bălceşti“ şi-a făcut timp pentru a „colinda“ personajele din fotbalul autohton. 

Două zile înainte de Crăciun. La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal e linişte. Doar la parter, pentru că de la primul etaj, acolo unde are biroul şeful cluburilor din Liga 1, e agitaţie.  „Haideţi repede să vorbim, că am treabă, mă duc să tai porcu'", ne întâmpină Dumitru Dragomir, în timp ce ne pofteşte înăuntru. „La poze nu stau că nu sunt îmbrăcat cum trebuie, vedeţi, da? Eu, dacă nu sunt la patru ace, nu fac poze. Sunt pedant, îmi place să arăt bine, nu pot să apar aşa, oricum! V-am zis, mă duc să omor porcu', sunt îmbrăcat mai lejer", explică „Corleone" şi se aşază la birou într-o poziţie lejeră. „Deci, ce vreţi de la mine?", întreabă el. „O urare pentru oamenii din fotbal". „Hai că la astea mă pricep", zice Dragomir.

Gigi Becali (patron Steaua)
- La Gigi aş avea o listă de urări lungă de tot. Dar îi doresc să găsească un investitor străin care să-i cumpere toate fabricile neproductive, să dea vreo două - trei "tunuri" de jucători cum a fost cel cu Gardoş, evlavie şi mai puţin noroc la table.

Mihai Stoica (manager Steaua)
- Patron cu bani mai puţini şi jucători mai buni. Extrafotbal aş vrea ca MM-ul să devină la anul proprietar a două, trei cluburi d-astea gen Bamboo şi să aibe un ginere pricopsit şi isteţ (râde). Hai că sunt bun!

Marius Lăcătuş (antrenor Steaua) - Două cuvinte mari am pentru Marius: răbdare, îndurare!

Adrian Porumboiu (patron FC Vaslui)
- Cel mai mult îmi doresc pentru el să aibe parte de ploaie în lunile mai şi iunie. Dacă ai ploaie în mai, ai şi mult mălai (râde). Se „prinde" Porumboiu de gluma asta, că e vulpe bătrână...

George Copos (patron Rapid)
- E greu la Copos că i-aş fi zis eu una, dar mi-e că se supără pe mine, că e mai supărăcios! Îi transmit doar să ţină cont la anul că poţi face echipă şi cu bani puţini, dar cu avere multă nu faci echipă mare! Vezi că e subtilă asta.

Marius Şumudică (antrenor Rapid)
- Este unul dintre preferaţii mei şi, părinteşte aşa, îi spun să lase ciocu mic şi să se dea în stampă pe invizibil!

Cristi Borcea (preşedinte executiv Dinamo)
- Nu e o urare tocmai fericită, dar merge în cazul lui. O clinică plină de femei frumoase (râde în hohote)... Schimbă acolo şi pune asistente frumoase. Hai, zi că nu e bună asta! Nu-s deştept?

Marius Stan (preşedinte Oţelul Galaţi)
- Sper să fie atent şi vigilent la ce vinde şi la ce cumpără cu banii pe care îi va primi de pe urma calificării în Liga Campionilor.

Arpad Paszkany (patron CFR Cluj)
  - Pfuuu... şi la ăsta e greu că omul e trăznet şi nu pot să-i urez orice! Zi acolo: iubire eternă şi bani pentru jucători valoroşi.

Iuliu Mureşan (preşedinte CFR Cluj) - Ah, domnu doctor... păi îi urez să găsească metode noi în medicină pentru a trata insuccesul în fotbal!

Victor Piţurcă (antrenor Universitatea Craiova) - Piţi e prietenul meu, îi doresc să aibe noroc de patroni săraci că cei bogaţi îi dau cu tifla! Iar am fost subtil, dar cine trebuie să înţeleagă, înţelege.

Adrian Mititelu (patron Universitatea Craiova)
- Auzi, asta lui Mititelu aş putea să-i transmit prin sms, că şi aşa e el fanul mesajelor (râde). Lui Mititelu îi trebuie antrenori mici, fără personalitate, care să fie mereu în joc de glezne în faţa patronului.

Dumitru Bucşaru (fost patron Unirea Urziceni)
- Acum el nu prea mai are treabă cu fotbalul aşa că urările mele sunt legate de afaceri: să „prindă" cât mai multe contracte cu cei de la putere şi să dea nişte „tunuri" în construcţii.

Vasile Şiman (patron Sportul Studenţesc)
- Lui Vasile îi doresc să dea peste un rus tare de tot, sau mai bine peste o rusoaică tare, care să-i cumpere pachetul de acţiuni la Sportul.

Cosmin Contra (antrenor) - Un sfat de om mai trecut prin viaţă: Guriţa mai mică, orgoliu invizibil şi o dorinţă mai mare de perfomanţă.

Mircea Lucescu (antrenor Şahtior Doneţk)
- Ce aş mai putea spune eu despre Lucescu ăl mare? Să-şi cumpere o casă de bani şi să-şi pună acolo câştigurile din ultimii ani, că sigur are ce să-şi pună (râde).

Răzvan Lucescu (selecţioner România)
-  Lu' ăsta mic îi doresc să aibă noroc, noroc, noroc şi câteodată baftă!

Mircea Sandu (preşedinte FRF) - (se gândeşte mai mult decât la ceilalţi...) Gata, ştiu! Lui Mircea îi spun să facă multe acatiste către Dumnezeu cu mulţumiri că l-a ajutat să treacă cu bine de problemele medicale pe care le-a avut, să aibe multă sănătate şi viaţă cât mai lungă în fruntea Federaţiei.

Giovani Becali (impresar) - Stai că am inspiraţie la Giovani! Noroc la table, la zare, la "dame", pune în ghilimele dame, să înţeleagă fiecare ce vrea, noroc la cazinou şi la tranzacţiile cu fotbalişti.

Florin Prunea (manager sportiv Astra)
- Şi la Prunea e greu... I-aş dori să aibă patroni bogaţi, minte multă şi înţelepciune să respecte adevărul.

Vasile Avram (preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor)
- I-aş spune eu multe lui Avram. Trebuie să fie aşa scurtă urarea? (stă puţin pe gânduri, apoi spune). Scrie acolo aşa: îi doresc în anul care vine microfoane, aparatura tehnică superperformantă şi să reuşească să facă selecţia la arbitri fără pile, să existe egalitate în sancţiuni şi să nu mai aibe războaie cu oamenii de fotbal.

Alexandru Tudor (arbitru) - Tudor? (râde). Academia de Teatru şi Film scrie pe el! Are înclinaţii către dramă inspirată din comedie.... I-aş sugera să-şi găsească un designer care să se ocupe puţin de el.

Cristi Chivu ( Inter Milano şi căpitanul naţionalei) - Ce să-i urez eu lui Cristi?? Parcă m-a lăsat inspiraţia tocmai acum, la căpitan... Hai, că până acum le-am zis bine, nu? Bagă aşa că Mitică îi doreşte la anul doi gemeni, băieţi şi îl sfătuieşte să nu mai aibe aşa mare încredere în "prieteni". Şi scrie prieteni cu ghilimele. El e băiat deştept şi înţelege ce vreau să-i transmit.

Adrian Mutu ( Fiorentina) - Mutu, Mutu, Mutu. De ce l-ai lăsat aşa spre sfârşit? Să obosesc şi să nu le mai zic bine? (râde). Lui Mutu îi doresc casă la Miami, casă la Los Angeles, casă la Poteşti, casă la Coţofârloaia ca să-i vină mintea puţin la cap. (râde)

Adrian Cristea (jucător Universitatea Cluj)
- Prinţu' ... nu putea lipsi el, mi se pare normal! Am inspiraţie la el, că doar e personaj! Pentru 2011 îi doresc mărire de sex, silicoane şi să nu uite de familia lui. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite