De la Bacău la AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş este socotit unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga I
Vlad Chiricheş este socotit unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga I

Vicecampioana Italiei, AC Milan, s-a arătat interesată să-l achiziţioneze pe internaţionalul român Vlad Chiricheş, ca să acopere plecarea fundaşului brazilian Thiago Silva la Paris Saint-Germain.

După ce a jucat numai un retur în tricoul Stelei, Vlad Chiricheş ar putea face pasul către Serie A, unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii. Jurnalistul italian Alfredo Pedulla a declarat, marţi seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că vicecampioana Italiei, AC Milan, l-a blocat pe Vlad Chiricheş, informaţia fiind confirmată apoi şi de site-ul „Tuttomercatoweb".

Chiricheş ar urma să ajungă la AC Milan, în schimbul a cinci-şase milioane de euro, dacă fundaşul brazilian al formaţiei milaneze, Thiago Silva, va pleca la echipa franceză Paris Saint-Germain, mutare confirmată ieri de Silvio Berlusconi. „PSG îmi dă 46 de milioane de euro pe el. Nu pot refuza aşa ceva",  a spus patronul italienilor în presa franceză.

„Am avut o ofertă pentru Chiricheş de şase milioane de euro,  dar eu am cerut zece. Oferta nu era din Franţa, era din Italia. El e un fundaş cum nu prea găseşti în afară, are forţă, tehnică şi viteză", a comentat şi Gigi Becali, care abia aşteaptă oferta concretă a italienilor.

La început a fost mijlocaş

Născut la 14 noiembrie 1989 în Bacău, Chiricheş a început fotbalul împreună cu actualul portar de rezervă de la Manchester City, Costel Pantilimon, în curtea Şcolii nr. 10 din oraşul lui Bacovia. Mai apoi, s-a dus la un meci dintre FCM Bacău şi Steaua şi s-a hotărât să se facă şi el fotbalist.

„La 8 ani m-am dus la juniorii lui FCM Bacău, unde am rămas timp de trei ani. Apoi am trecut la Liceul Sportiv. Jucam mijlocaş stânga, n-aveam nicio treabă cu postul de stoper. Mama a fost mereu omul decisiv pentru mine, fiindcă, dincolo de faptul că m-a susţinut, a fost cea fermă, a pus piciorul în prag şi mi-a zis că în viaţa mea fotbal fără şcoală nu va exista", a povestit actualul stelist.

S-a antrenat cu Rui Costa la Benfica

În 2004, Vlad a plecat din oraşul natal pentru a juca la Şcoala de Fotbal „Ardealul" din Cluj. După alţi doi ani i-a impresionat pe cei de la Benfica, într-un turneu, aşa că a ajuns la grupele de juniori ale grupării din Lisabona. „După prima săptămână, Camacho, antrenorul primei echipe a lusitanilor, m-a chemat la antrenamentele lor. Era ceva uluitor, însă am avut primul mare ghinion, a trebuit să mă operez de menisc. Am stat două luni, am revenit, începusem iarăşi să joc, Camacho avea discuţii multe cu mine, îmi zicea că mă place, însă a urmat ceva teribil. O fractură îngrozitoare la femur. Atunci a fost momentul meu de declin, mă gândeam că poate n-o să mai pot juca", a mărturisit fundaşul.

A fost nevoit să se întoarcă în ţară şi s-o ia de jos, din Liga a II-a, de la Internaţional Curtea de Argeş. A urmat o trecere la Pandurii, iar din iarna trecută joacă la Steaua, roş-albaştrii plătind 750.000 de euro în schimbul său.

Răducioiu şi Contra au fost „diavoli"

Singurii fotbalişti români care au evoluat pentru AC Milan sunt Florin Răducioiu şi Cosmin Contra, fiecare câte un sezon. De milanezi aparţine şi Cristian Daminuţă, care însă a tot fost împrumutat la alte echipe, fără a juca vreun meci la echipa mare.

8 selecţii are Vlad Chiricheş în echipa naţională a României, toate în actualul mandat al lui Victor Piţurcă.

Pandurii ar încasa 20% din transfer

Echipa de la care a plecat Vlad Chiricheş la Steaua a păstrat un procent din drepturile federative ale fundaşului, aşa că acum aşteaptă cu sufletul la gură finalizarea negocierilor. „Avem 20% din transferul viitor al jucătorului şi ne-ar ajuta foarte mult banii aceştia. Mi-aş dori ca el să ajungă la AC Milan", a spus antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite