De cinci ori mai scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională
Arena Naţională

Închirierea Arenei Naţionale costă 35.000 de euro, Cluj Arena doar 7.500 de euro. Petrolul este cea mai câştigată echipă. Deoarece Consiliul Judeţean este sponsorul formaţiei, „găzarii“ nu trebuie să achite niciun tarif pentru închirierea noului „Ilie Oană“.

Infrastructura din România s-a mai pus la punct. Chiar dacă, în general, bazele sportive din ţară încă aduc aminte de comunişti, măcar în trei oraşe importante s-au ridicat stadioane impozante şi moderne. "Arena Naţională" din Bucureşti (55.000 de locuri), "Cluj Arena" (30.000 de locuri) şi "Ilie Oană", din Ploieşti (14.500 de locuri) sunt stadioanele care au mai spălat din imaginea fotbalului românesc.

Toate aceste baze au fost construite de primării, care, mai departe, ar trebui să delege diferite societăţi pentru administrarea lor. Deocamdată, doar la Cluj s-a găsit o astfel de firmă. 

Administrator - Cluj Arena SA

Ieri, în plenul Consiliului Judeţean s-a votat în unanimitate contractul prin care Universitatea Cluj va juca în următorul an pe noul stadion al oraşului.  „U" nu va avea drepturi exclusive pe „Cluj Arena", la iniţiativa unui consilier UDMR, fiind scoasă clauza de exclusivitate. Astfel, oricine are dreptul să joace pe noul stadion contra unei chirii de 7.500 de euro pe un eveniment cu o durată maximă de 72 de ore. „Negocierile au durat mult, deoarece a fost vorba de un parteneriat şi vorbim de un brand extrem de puternic. Ne aflăm la finalul unui capitol de suferinţă", a declarat Florin Bolchiş, vicepreşedintele Universităţii Cluj.

Petrolul joacă gratis

La Ploieşti, situaţia este uşor diferită în sensul în care sponsorul principal al Petrolului este chiar Consiliul Judeţean. Astfel că „lupii galbeni" nu dau niciun ban pentru a închiria noul stadion „Ilie Oană". Prahovenii au aşteptat să primească întâi toate aprobările de la instituţiile abilitate înainte să facă acest pas. În ceea ce priveşte închirierea noului „Ilie Oană" către alte echipe sau pentru alte evenimente, conducătorii Ploieştiului n-au stabilit încă un preţ.

„Arena Naţională" e cea mai scumpă

Faţă de stadionul din Cluj, noua arenă a Bucureştiului este de aproximativ cinci ori mai scumpă. Nu la costurile construcţiei, ci la închiriere. Cine vrea să evolueze pe "Arena Naţională" în calitate de gazdă va trebui să plătească Primăriei Generale suma de 35.000 de euro per eveniment.

17 milioane de euro a costat stadionul din Ploieşti. Cluj Arena a fost evaluată la 37 de milioane.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite