Urziceni - Zenit 0-0 / Ruşii, blocaţi de "autobaza" lui Ronny Levy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unirea Urziceni - Zenit s-a terminat cu scorul de 0-0 iar calificarea pentru calificarea în Play-off-ul Ligii Campionilor se joacă în returul de la Sankt Petersburg (4 august).

În aşteptarea evoluţiilor echipei lui Victor Piţurcă, 10.000 de fani au venit aseară la stadionul Stelei pentru a vedea la lucru formaţia adoptată de Ghencea încă din sezonul trecut, când Unirea Urziceni a avut o prestaţie impresionantă în grupele Ligii Campionilor.
"Spiritul lui Dan Petrescu îi va mai ţine pe ialomiţeni până în vară, după care vom vedea ce se va mai întâmpla acolo", remarca fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni, Emeric Ienei, în momentul instalării lui Ronny Levy la cârma fostei campioane a României. După o prestaţie mulţumitoare în Supercupă şi una mediocră în prima etapă de campionat, jucătorii lui Levy au intrat aseară pe gazon cu gândul să demonstreze că în Bărăgan se simte în continuare miros de performanţă. Numai că Unirea de astăzi pare o echipă de old-boys care mai participă din când în când la meciuri de binefacere, nicidecum o formaţie care merită să joace în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei. După câteva minute de tatonare, Kerjakov şi-a luat inima în dinţi şi l-a încercat pe Arlauskis, însă şutul său a trecut puţin pe lângă. Acelaşi Kerjakov a executat foarte bine o lovitură liberă de la 35 de metri, dar reflexul lui "Arla" i-a salvat pe ialomiţeni. De partea cealaltă, faulturile multe şi inutile au caracterizat jocul oamenilor lui Levy, care n-au nimerit nici măcar o dată spaţiul porţii adverse pe durata primei reprize. Mai mult decât atât, Pădureţu şi-a lăsat echipa în zece, după ce a încercat să-şi facă singur dreptate în urma unui fault al lui Danny asupra lui Arlauskis. La reluare, Unirea a ţinut cu dinţii de acel 0-0 afişat pe tabela de marcaj, iar ruşii au atacat în valuri. Balonul s-a încăpăţânat totuşi să nu intre în poartă la multitudinea de ocazii ale lui Bîstrov, Denisov, Rosina şi Kerjakov. Bordeanu a fost şi el la un pas de un autogol ruşinos, dar ialomiţenii au scăpat până la urmă cu faţa curată şi păstrează, cel puţin pe hârtie, şanse importante de calificare.

Antrenorul lui Zenit, Luciano Spaletti, a declarat la finalul partidei că elevii săi au avut o şansă mare de a câştiga, dar nu au profitat de ea. "Nu am putut marca, chiar dacă am avut un om în minus. Nu am ştiut să profităm de superiritatea numerică. Unirea s-a apărat excelent. S-au închis practic în careu şi nu ne-au dat spaţii"

S-a terminat.

min 85: Corner pentru Unirea. Execută Marinescu, iar Galamaz trece puţin pe lângă gol

min 83: OCAZIE IMENSĂ A RUŞILOR. Arlauskis salvează echipa cu o intervenţie de zile mari la o lovitură de cap a lui Dany

image

min 79: Neaga este înlocuit de Rusescu

min 78: Rosina şi Dani şutează în două rănduri, dar fotbaliştii noştri au făcut un zid în faţa porţii lui Arlauskis. Paraschiv îndepărtează pericolul

image

min 75: Rosina primeşte un cartonaş galben pentru simulare

Min 70: Hubocan trimite o torpilă spre poarta lui Arlauskis, dar balonul trece puţin peste

min 65: Ploaie de ocazii la poarta lui Arlauskis. Dani, Rosina şi Kerjazov îi depăşesc foarte uşor pe fundaşii noştri dar nu reuşesc să-l bată pe portarul lituanian.

min 55: Dani ia o acţiune pe cont propriu, combină cu Bystrov, dar este deposedat de Galamaz. Fotbaliştii noştri de abia reuşesc să treacă de mijlocul terenului

min 52: Ruşii controlează jocul. Bystrov îi depăşeşte pe Galamaz şi Petre Marin şi şutează puţin pe lângă poarta lui Arlauskis

image

min 49: Galamaz deviează în corner un şut puternic al lui Kerjazov şi îl scoate din minţi pe Spaletti

PAUZĂ

min. 41 - Petre Marin l-a faultat pe Hubokan. Arbitrul a acordat lovitură liberă pentru ruşi, iar Galamaz a văzut "galben" pentru proteste
min. 40 - Şut puternic din lovitură liberă al lui Kerjakov, de la 35 de metri, respinge Arlauskis

min 31: Răzvan Pădureţu a primit cartonaş roşu  foarte uşor. Fotbalistul nostru l-a atins puţin cu obrazul pe Kerjakov, iar acesta a simulat, aruncându-se de parcă ar fi fost lovit de o lovitură cu cotul


image

min 23: Meira trimite cu capul, dar balonul trece puţin pe lângă poarta lui Arlauskis

min. 14 - Denisov l-a faultat pe Bilaşco la 35 de metri de poartă, fotbalistul ruşilor a primit cartonaş galben

min 12:Dani şutează de la 16 metri, dar balonul trece puţin peste

min 10: Frunză aleargă după un balon dar nu reuşeşte să-l ajungă. Balonul ajunge la Dani care obţine o lovitură liberă la 30 de metri

min. 8 - Şut puternic al lui Kerjazov, de la distanţă, mingea trece peste poarta lui Arlauskis
min. 5 - Nici o ocazie importantă până acum. Se pasează foarte mult la mijlocul terenului

image

UPDATE La fel ca pe vremea lui Ceaşusescu

La un cuplaj interbucureştean, disputat în 1985, într-o zi de miercuri, pe fostul stadion "23 August" au venit circa 100.000 de spectatori. De teamă să nu se calce lumea în picioare, crainicul a anunţat în zadar că partidele Sportul-Dinamo şi Rapid Steaua pot fi văzute şi la televizor. Oamenii nu s-au urnit din loc. Toţi au observat că pe blocurile de vis-a-vis se aflau locatarii. La aceea vreme, pentru a veni lumea la meciuri, televizările erau anunţate cu o oră înainte de start. Nimeni nu ştia, aşadar, ce partidă va fi difuzată pe micile ecrane.

Vezi echipa de start a Unirii:

Arlauskis - P. Marin, Galamaz, Maftei, Bordeanu - L. Marinescu, Pădureţu, Paraschiv, Frunză - Neaga, Bilaşco. Antrenor: Ronny Levy

Cu 45 de minute înainte de startul partidei în tribune sunt 1.000 de spectatori.

image

Gică Craioveanu: "Jucătorii de la Unirea dau totul pe teren şi asta va conta cel mai mult"

"Sper ca toată lumea să ţină cu Unirea, pentru că noi avem un obicei prost de a ţine cu adversarele echipelor din România. Ar fi foarte bine pentru fotbalul românesc ca Urziceni să facă o figură bună şi să se califice. Unirea trebuie să aibă liniile foarte aproape, să iasă pe contraatac şi să le iasă fazele din lovituri libere. Jucătorii de la Unirea ştiu să se sacrifice pe teren şi asta va conta foarte mult.Trebuie să nu primim gol acasă. Asta va conta mult în problema calificării", a spus Gică Craioveanu la sport.ro.

Naţional TV a oferit 15.000 de euro ca să transmită meciul!

Postul Naţional TV a făcut o ofertă de 15.000 de euro pentru a difuza meciul, dar oficialii grupării au cerut minimum 30.000 de euro. Ieri, şefii clubului din Urziceni au negociat cu PRO TV, însă părţile nu s-au înţeles.

În schimb ruşii au sunat la UEFA şi găsit o soluţie pentru ca partida să poate fi văzută la ei acasă. Firma lui Ticu Alexe va transmite meciul cu 12 camere, exact standard de Liga Campionilor pentru o televiziune din Rusia.

Pogrebniak: "Ruşii vor înscrie cel puţin 3 goluri cu Unirea în retur"

Fostul atacant al lui Zenit, Pavel Pogrebniak, îşi aminteşte de jocul disputat de actuala sa echipă, VFB Stuttgart împotriva Unirii Urziceni în grupele Champions League şi este de părere că ruşii vor înscrie de cel puţin 3 ori în returul de la Sankt Petersburg.

"Nu uitaţi că sezonul trecut Unirea a fost aproape să meargă în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Pe teren propriu, sînt o echipă bună. Au reuşit să învingă Sevilla şi să termine la egalitate cu Stuttgart şi Rangers. Jucătorii lor sînt combativi, se luptă pentru posesie şi sînt agresivi. Cu toate astea, Zenit e în mod clar favorită. Cred că în retur va înscrie de cel puţin 3 ori", spune Pogrebniak.

Formaţia din Urziceni întâlneşte în această seară Zenit Sankt Petersburg, dar publicul nu se înghesuie la stadion, deşi meciul nu va fi televizat, iar preţul biletelor este foarte mic. Pentru a ajunge din nou în grupele Ligii, acolo unde anul trecut au făcut opt puncte, ialomiţenii trebuie să treacă de două tururi preliminare. Primul hop e liderul la zi al campionatului din Rusia.

Mihai Stoica, managerul general al vicecampioanei, are un optimism ponderat. „Zenit poate fi eliminată doar depăşindu-ţi condiţia, cum a făcut Timişoara, anul trecut, cu Şahtior Doneţk, şi beneficiind de multă şansă. Deşi pare imposibil, noi sperăm! Seria de meciuri câştigate de Zenit e normală. E o prea mare diferenţă între ea şi restul competitoarelor din Rusia din toate punctele de vedere", a spus Meme. El crede că „meciul cu ruşii a venit prea repede, deoarece ei sunt în plin campionat, iar noi avem doar două partide oficiale la activ". Stoica a admis că pentru echipa sa „orice rezultat fără gol primit e bun".

Antrenorul israelian, Ronny Levy, va miza pe o formulă de bază din care va lipsi numai mijlocaşul Iulian Apostol, nerefăcut după operaţia de la genunchi.

Diferenţa valorică dintre cele două grupări este colosală. Lotul ruşilor valorează 120 de milioane de euro, de zece ori mai mult decât cel al Unirii, iar bugetul clubului Zenit pentru sezonul în curs atinge 70 de milioane de euro! Vremea instabilă şi faptul că multă lume este în concediu au făcut ca organizatorii să rămână cu multe bilete nevândute, deşi preţurile sunt mici. Cel mai ieftin tichet, la peluză, costă doar 5 lei, iar cel mai scump, la fotolii, poate fi cumpărat contra sumei de 250 de lei. Până aseară se vânduseră 2.500 de bilete, dar casele de la Stadionul Steaua sunt deschise şi astăzi până la ora meciului, 20.30.

Ruşii aduc 1.000 de fani

Dacă românii nu se înghesuie la meci, în schimb, ruşii vor avea o galerie puternică, formată din aproximativ 1.000 de oameni! Întrebat ce ştie despre Unirea, tehnicianul celor de la Zenit, Luciano Spalletti, a spus: „Respect Unirea Urziceni şi fotbalul românesc. Îi ştiu foarte bine pe Dan Petrescu, Cristi Chivu şi Adrian Mutu, pe care îi apreciez. Cu Unirea va fi un meci greu, dar am o echipă tehnică şi sper că vom câştiga".

Doar livetext şi transmisie radio

Partida nu va putea fi urmărită la televizor! Motivele: clubul ialomiţean nu s-a înţeles cu Pro TV asupra preţului, iar alte televizuni nu au fost interesate de transmiterea jocului! Conform unor surse media, postul din „Pache Protopopescu" a făcut o ofertă de 20.000 de euro, iar ialomiţenii nici nu au vrut să audă de o asemenea sumă. Ei ar fi dorit cel puţin 50.000 de euro.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite