Dănuţ Lupu:„Tănase e zero barat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupu spune că echipa naţională a României suferă în linia de mijloc unde nu are fotbalişti capabili să dea vreo pasă de calitate. Fostul mare jucător îl menajează pe Răzvan Lucescu, însă nu-i iartă pe jucători şi pe conducători.

„Adevărul": Dănuţe, Cornel Dinu spunea aşa: cu tine, cu Liţă Dumitru şi cu Ilie  Balaci în echipa naţională făceam spectacol şi aveam şi rezultate...

Dănuţ Lupu: Aşa a spus Procuroru' de mine? Ce l-o fi apucat? Adevărul e că la ce fotbalişti avem acum la mijloc... te apucă plânsul. De fapt, avem cumva o linie de mijloc? Zi-mi şi mie un jucător care e în stare să dea o pasă, să facă un dribling...

Teoretic, Cristi Tănase, Roman... Ce părere ai de ei?

Tănase de când a venit la Steaua e zero barat! Nu joacă nimic, de aia vă şi luaţi de el. Dacă ar fi făcut 10 meciuri mari la Steaua şi două la naţională mai interesa pe cineva de „bomba sexy"? Poate şi noi făceam  de 10 ori mai mult ca el în afara terenului, dar noi jucam... Roman e o promisiune, dar deocamdată stagnează la stadiul ăsta.

Rădoi?

E un jucător care aleargă, care se zbate, ajută mult naţionala, dar doar pe fază defensivă. Îl vezi tu pe Rădoi să dribleze trei jucători odată? Aşa e şi puştiul de la Cluj, Deac. Aleargă mult, dar e dezordonat, e haotic. Mircea Lucescu avea o vorbă: „Şi calul aleargă, dar nu dă lapte".

Nu mai e niciun mijlocaş român cum erai tu?

Păi cine ar putea fi? La naţionala noastră, linia de mijloc e fileu, fundaşii dau pasa direct pe atacanţi. Ghioane a primit rolul ăsta de coordonator, dar nu prea îl prinde. Despre Cociş s-a făcut prea mult tam-tam la ce joacă, s-a scris mult de el şi n-a arătat nimic.

Măcar avem un lider, pe Chivu...

Avem, aşa e, dar nici el nu e un geniu care să facă diferenţa, e doar un fundaş.

Nu e şi vina lui Răzvan că n-a găsit până acum o formulă?

El are 5-6 acţiuni pe an, nu prea are ce să facă. Alege pe cine crede el şi e singurul care răspunde şi care va fi dat afară dacă n-avem rezultate. Era mai bine înainte, când naţionala o făceau impresarii?

O făceau impresarii, dar aveam rezultate...

Nu mai sunt nici jucătorii de înainte, noi eram 20 de mijlocaşi care puteam intra în echipa naţională. Puteam să facem cinci contra doi la antrenamente, nu trebuia să ne înveţe Ienei sau Iordănescu cum să stăm în teren... Crezi că lui Răzvan nu i-ar plăcea să aibă nişte mijlocaşi care să ţină mingea? Noi cu Ucraina am avut 10-15 minute în care s-a jucat ceva... Asta e valoarea fotbalului românesc, nu vedeţi ce străini joacă pe la noi? Conducătorii să nu-şi mai dea cu părerea de naţională că aţi văzut ce ţepe îşi iau şi ei la transferuri...

"Lui Adrian Cristea, Prinţului, ar trebui să-i căutăm un deşert şi o oază. Şi eu eram puturos, dar mai mare ca el nu există."

"Pe Zicu trebuie să-l convingă cineva să se reapuce de fotbal. Omul se crede prea mare."
Dănuţ Lupu
fost mijlocaş echipa naţională

Telex

Daniel Niculae: „Nu ne comparăm cu marile puteri!". Jucătorii echipei naţionale a României acuză lipsa de valoare din Liga I. „Nu ne comparăm cu marile puteri ale lumii, dar nici nu trebuie să tăiem capul nimănui după nişte amicale", a spus Daniel Niculae. „Suntem o generaţie cu minusuri şi plusuri, ne ştim limitele. Totuşi, suntem optimişti că ne vom califica la Euro", l-a completat şi Răzvan Cociş

Jonuz: „Vom da o replică solidă României". Selecţionerul Macedoniei, Mirsad Jonuz, a promis că echipa sa va pune reale probleme României cu ocazia meciului amical de miercuri. „Vom încerca să dăm o replică solidă României, chiar şi fără cel mai bun jucător al nostru, Goran Pandev. România a fost mereu un adversar dificil pentru noi, mai ales că îl au pe excelentul Chivu",  a spus Jonuz. România joacă mâine cu Macedonia, de la ora 20.30.

Sepsi acceptă critici doar de la oameni de fotbal. Fundaşul echipei naţionale a României, Lazslo Sepsi, a reacţionat acuzelor care i-au fost aduse în urma prestaţiilor mai slabe. „Cred că l-am convins pe selecţioner că merit să fiu la lot. Criticile pun o presiune suplimentară pe noi, le acceptăm însă doar de la oamenii care se pricep la fotbal", a declarat Sepsi într-o conferinţă de presă.

Dragomir: „Suntem în lumea a patra a fotbalului!". Dumitru Dragomir a desfiinţat naţionala lui Răzvan Lucescu, despre care a spus că nu are decât trei jucători de valoare. „Fotbalistic, suntem în lumea a patra! Nu văd bine viitorul naţionalei. Ar fi o pierdere dacă ar renunţa şi Chivu la prima reprezentativă. El, Raţ şi Marica sunt jucătorii naţionalei. Restul nu au identitate", a atacat preşedintele LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite