Daniel Pancu atacant Rapid: „Parcă sunt la a doua tinereţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul de 33 de ani îl contrazice pe Copos şi spune că nu se poate obţine performanţă dacă Rapid nu va juca pe Giuleşti. Pancu admite că echipa a jucat mai slab după pauză cu Petrolul, însă e optimist în privinţa viitorului: „Rapid va trece de Slask în play-offul Ligii Europa“.

„Adevărul": Ai înscris un gol de trei puncte cu Petrolul...

 Daniel Pancu: Nu vreau ca acest gol să fie făcut mai important decât este. Mi-am făcut datoria şi nimic mai mult. Toată faza a fost lucrată. Alexa şi Apostol au şi ei meritul lor la gol. Nu sunt salvatorul Rapidului. Nu sunt un fiţos să mă dau mare după un gol normal de campionat.

Le pregăteşti o „boabă" şi polonezilor de la Slask?

M-aş bucura să marchez şi în cupele europene, mai ales că mă simt în vână. Sunt la a doua tinereţe. Echipa este însă mai importantă decât reuşita personală a unui jucător. În „dubla" cu Slask ne putem califica numai printr-o muncă în echipă. Polonezii formează o trupă redutabilă, dar cred că îi vom scoate pentru că avem experienţă mai mare.

Victorie meritată în faţa Petrolului?

Am ratat foarte mult în prima parte a jocului şi asta a dat încredere echipei adverse. După pauză n-am mai avut luciditate, fiindcă intraserăm în criză de timp. 

George Copos a spus după partidă că unii jucători nu s-au prezentat concentraţi sută la sută la meciul cu Petrolul. Eşti de acord?

Important e că am câştigat. În rest, e părerea patronului. Eu cred însă că jucătorii au dat tot ce aveau mai bun pentru a învinge Petrolul.

Cine e favorită la titlu?

Deocamdată nu se poate vorbi despre aşa ceva. E clar că Rapidul se va bate pentru primul loc. Cu toţii ne dorim să câştigăm campionatul. Din păcate, se simte faptul că nu jucăm pe Giuleşti. Suporterii şi atmosfera de acolo ne lipsesc. Această situaţie trebuie rezolvată cât mai repede, dacă se vrea performanţă. Nu poţi juca meciurile pe unde apuci.

Şi apoi, Liga Campionilor?

Ar fi extraordinar pentru toţi rapidiştii. Acum însă ne gândim doar la noi şi la meciurile pe care le avem de jucat. Campionatul este abia la început. E mult de muncă. În România e un fotbal nebun. Te macină la maximum.

"Vreau să joc până la 37-38 de ani, poate chiar până la 40! Răzvan ne mobilizează, iar la Rapid există o atmosferă de grup excelentă."
Daniel Pancu
atacant Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite