Daniel Isăilă, antrenorul care ţine „steagul“ sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Format de Răzvan Lucescu şi un admirator al lui Jose Mourinho, tânărul tehnician al formaţiei de sub Tâmpa a transformat Braşovul, dintr-o candidată la retrogradare, într-o echipă solidă. La 38 de ani, Daniel Isăilă a debutat în acest sezon în Liga I, reuşind să menţină pe linia de plutire o formaţie care a pierdut mai mult de jumătate din lot în vară.

După o viaţă întreagă petrecută la FC Braşov ca jucător, cu o pauză de un an la Rapid, în sezonul 2000-2001, fundaşul central, produs sută la sută al şcolii de fotbal de sub Tâmpa, şi-a împlinit visul suprem, acela de a antrena FC Braşov.

Isăilă a pus ghetele în cui în 2006, la doar 34 de ani, iar în acelaşi an şi-a început cariera pe banca tehnică, ca principal la formaţia FC Săcele, în liga secundă. În 2007, Daniel Isăilă a acceptat propunerea de colaborare a lui Răzvan Lucescu, fiind, ulterior, antrenorul secund al echipei şi în mandatul lui Viorel Moldovan. La începutul acestui sezon, lui Isăilă i s-a acordat încredere totală de către patronul Ioan Neculaie şi a fost numit în funcţia de antrenor principal la FC Braşov.

La un moment dat avea doar 12 jucători în lot

Chiar dacă exodul masiv de fotbalişti i-a transformat pe „stegari", în opinia unora, în principala candidată la retrogradare, „Naşul", aşa cum este poreclit Isăilă, nu s-a speriat de ceea ce îl aştepta. „Niciun moment nu m-am gândit că aş putea retrograda cu FC Braşov. Mi-a fost mai greu la început, întrucât aveam la un moment dat doar 12 jucători la antrenamente. Tot timpul însă am avut mare încredere în jucătorii pe care îi am la dispoziţie şi eram conştient că putem obţine rezultate pozitive", ne-a povestit Isăilă. Acesta recunoaşte că i s-a îndeplinit visul suprem atunci când a fost numit ca principal la clubul său de suflet şi se caracterizează ca fiind un antrenor ambiţios.

„Cel mai mult am învăţat de la Răzvan"

„Am aşteptat mult timp să antrenez Braşovul şi sunt foarte fericit că s-a ivit această oportunitate. Ca antrenor, nu-mi place să pierd şi muncesc foarte mult pentru a obţine ceea ce-mi doresc. Mă axez pe disciplina în joc şi nu mă consider un dictator în vestiar. Îmi place să nu las nimic la voia întâmplării. Este esenţial să am o relaţie apropiată cu elevii mei, pentru a le înţelege orice fel de probleme.

Astfel poţi să-i faci pe jucători să dea randamentul optim", crede „Isă".Deşi a fost pregătit de mai mulţi antrenori de valoare de-a lungul carierei de jucător, Daniel Isăilă a rămas cu amintiri plăcute, în special, după colaborarea cu Răzvan Lucescu. „Se poate spune că am avut cel mai mult de învăţat de la el. Îmi plac modul lui de a lucra şi felul în care vede el fotbalul. Este un tehnician complet, care pregăteşte în cele mai mici detalii un meci şi visează 24 de ore din 24 doar fotbal. Am şi o relaţie de prietenie cu Răzvan, el fiind naşul fetiţei mele Ribana Lucia", a explicat „Naşul", care îl admiră şi pe Jose Mourinho.

Joacă handbal în timpul liber

Căsătorit cu Valentina, fostă scrimeră de performanţă, Daniel Isăilă are trei fetiţe: Doris Carolina (8 ani), Ribana Lucia (2 ani şi 5 luni) şi Melisa Antonia (4 luni). „Sunt un familist convins şi mă bucur mult că mi-a dat Dumnezeu o familie atât de frumoasă. După ce soţia a născut primele două fete, trebuie să recunosc că mi-am dorit să am un băiat. Am fost însă foarte fericit că şi cel de-al treilea copil e tot fetiţă. Important este ca ele să fie sănătoase", a spus antrenorul. Isăilă joacă handbal şi tenis de câmp în timpul liber, fiind un fan al muzicii anilor '80-'90.

Măsuri speciale pentru Moraes

Echipa pregătită de Daniel Isăilă va juca luni pe terenul Gloriei Bistriţa. "Va fi un meci dificil. Moraes e cel mai periculos om al Gloriei, vom lua măsuri speciale pentru el", a spus antrenorul formaţiei de sub Tâmpa. Isăilă are trei indisponibili pentru confruntarea cu Gloria, Laurenţiu Dumitru şi Cosmin Năstăsie fiind accidentaţi, iar Diarassouba Lamine - suspendat. Cel mai probabil, la acest joc Braşovul va miza pe cuplul ofensiv Vali Badea - Attila Hadnagy.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite