Danciu forţează primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Ionel Dănciulescu
Ionel Dănciulescu

Dacă va juca azi, în partida lui Dinamo cu Pandurii, atacantul de 36 de ani îl va egala pe liderul Costică Ştefănescu în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în Liga I.

De un singur meci mai are nevoie Ionel Dănciulescu pentru a intra definitiv în istoria fotbalului românesc. De fapt, nici măcar de un meci, ci măcar de câteva minute în partida de azi a lui Dinamo cu Pandurii. Transformat în acest sezon într-un fel de rezervă de lux, care intră sporadic în teren, şi atunci mai mult spre finalul jocurilor, „Danciu-gol" a prins doar un singur meci ca titular în actualul campionat, cel precedent, în care a şi marcat. Cu toate acestea, printre „picăturile" acordate de Bonetti, a ajuns la 489 de prezenţe în Liga I, cu doar una mai puţin decât Costică Ştefănescu, liderul all-time al partidelor din campionatul românesc.

Debutant în 1993 în Liga I, la Electroputere, pe când avea doar 17 ani, „Corbul" a devenit între timp unul dintre cei mai buni atacanţi români ai ultimilor 20 de ani. Pe lângă faptul că ar fi putut fi deja lider detaşat la capitolul meciurilor din Liga I dacă nu ar fi evolut timp de trei sezoane şi în străinătate, perioadă în care a mai bifat 57 de partide, Dănciulescu se află şi în topul golgheterilor primului eşalon din România. Vârful „câinilor", ajuns acum la aproape 36 de ani, a urcat de curând pe locul doi în această ierarhie, cu 209 reuşite, dar la distanţă mare de liderul Dudu Georgescu (252).

Într-un interviu acordat de curând pentru „Adevărul", Dănciulescu a rememorat cele mai importante momente din carieră: „Dacă ar fi să aleg cel mai frumos gol, cred că e cel cu Steaua, din Ghencea, când am câştigat cu 4-2 şi am avut o execuţie spectaculoasă, pe spate. Ca meci, cel mai important e poate cel al naţionalei cu Germania, când am dat două goluri, iar ca trofeu - cel pentru fotbalistul român al anului în 2004".

Inedit despre Dănciulescu

- Dănciulescu vine printre primii şi pleacă ultimul de la antrenamente. La fel se întâmplă şi la sala de forţă, unde stă des după program. Datorită pregătirii foarte bune s-a accidentat doar de câteva ori în întreaga carieră.

- În ziua meciurilor, ca un ritual, bea câte două energizante Power Horse. A procedat la fel şi când a jucat în China, unde a găsit un substitut al acestei băuturi.
- Are un restaurant aproape de centrul Bucureştiului, Smart's. De afacere se ocupă cumnatul său, Marius Cheregi, fost jucător la Dinamo în perioada 1990 - 1993.
- Pe soţia sa o cheamă Mihaela, iar fetiţa lor se numeşte Diana Maria (13 ani).
- E fan Manchester United, Juventus şi Boca Juniors.
- Vrea să viziteze SUA, nu a fost niciodată în această ţară. În schimb, în Asia, a văzut China şi Japonia.
- Nu-i place calculatorul, pe internet citeşte doar presa şi nu are conturi pe reţelele de socializare.
- E un împătimit al fotbalului american şi e fan Dallas Cowboys.
- Deţine aproape o sută de perechi de ghete sport, are un contract cu Nike şi a fost imaginea Citroen, fiind obligat să circule numai cu autoturisme ale producătorului francez.
- Acultă hip -hop românesc şi străin, dar preferă BUG Mafia, Paraziţii, Grasu XXL, Bitză.
- Colecţionează ceasuri, e singurul accesoriu pe care îl poartă, în rest nu-i plac bijuteriile.

8 meciuri a strâns Dănciulescu la naţională, pentru care a marcat două goluri, ambele în România - Germania 5-1 în 2004.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite