Danciu, modest: „Nu fac nici 10% din «Mister»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contra Pandurilor, atacantul de 34 de ani a bifat meciul cu numărul 454 în prima ligă şi l-a egalat pe Cornel Dinu în clasamentul all-time. „Corbul“ a şi înscris, ajungând la două reuşite distanţă de Cămătaru în top-ul marcatorilor. El a dedicat golul „Procurorului“, dar şi unui tânăr dinamovist care a murit de leucemie.

Elevii lui Ciobotariu marchează cu durere în suflet! Aşa s-a întâmplat în partida cu Pandurii Târgu-Jiu, 2-0 pentru „câini", când Dănciulescu a jucat cu gândul la o dramă care l-a „atins". Pe lângă asta, „Corbul" a avut în minte şi suferinţa lui Cornel Dinu. În minutul 47 al meciului cu gorjenii, Dinamo a izbutit, prin căpitanul său,  să „spargă gheaţa".

„Danciu-gol" şi-a permis câteva secunde de „descătuşare", însă, imediat, şi-a adus aminte de tragedia unui prieten. Cu două zile înaintea partidei cu Pandurii, Dănciulescu a primit un mesaj, în care era anunţat că Ionuţ, un tânăr suferind de leucemie, a murit în urmă cu trei săptămâni. „Ionuţ ţinea foarte mult la Dinamo. Am şi vorbit cu el la telefon, chiar cu puţin timp înainte să se întâmple drama. De curând, am aflat că a murit. Golul l-am înscris pentru el şi pentru Cornel Dinu", a afirmat atacantul care a ajuns la 196 de goluri în Liga I, fiind pe locul trei la acest capitol. Prezenţa pe teren în partida cu gorjenii a însemnat şi egalarea unui alt record pentru Dănciulescu. Acesta a ajuns lângă „Mister" în ceea ce priveşte numărul de meciuri disputate în prima ligă din România: 454. „Eu nu fac nici zece la sută din ce a însemnat Cornel Dinu pentru fotbalul românesc. Să fim serioşi, ce fotbalist mare a fost «Mister»", a afirmat vârful.

Dinu, stabil la reanimare

Legenda dinamovistă a trecut cu bine peste zilele şi nopţile ce au urmat operaţiei de by-pass, suferită vineri. Pacientul de 63 de ani a rămas la reanimare, fiind conectat la aparatele care îl ajută să respire. Este de aşteptat ca astăzi să fie mutat înapoi, în salonul său. Momentan, vizitele la Cornel Dinu sunt interzise, chiar şi pentru familie. Doctorul Şerban Brădişteanu îl supraveghează pe „Mister" îndeaproape.

Incredibil: Dinamo nu mai ia gol!

Liviu Ciobotariu a transformat defensiva lui Dinamo, dintr-una care sezonul trecut a fost cea mai slabă din Liga I, într-una invincibilă! După primele trei etape, „câinii" au marcat de opt ori şi, mai important, nu au primit gol. Sezonul trecut, cu Andone pe banca tehnică, tot după primele trei runde, bucureştenii aveau o apărare „găurită" de şase ori!

Au egalat recordul din 1999-2000

Cum a reuşit Ciobotariu să schimbe lucrurile? Răspunsul vine din colaborarea strânsă cu Dinu. „Mister", până să aibă probleme de sănătate, a supravegheat antrenamentele şi s-a sfătuit cu antrenorul de 40 de ani. Cum ambii au fost fundaşi de meserie, jucătorii au prins repede metodele de lucru, atât de bine încât dinamoviştii au egalat recordul din sezonul 1999 - 2000, atunci când cu „Mister" pe bancă, echipa nu a încasat niciun gol în primele trei meciuri şi la final a obţinut eventul.

Iliyes a făcut meciul praf

Debutantul Adrian Iliyes şi asistentul Petru Gaşpar au judecat greşit şase faze importante la Dinamo - Pandurii!

Minutul 11: Chiricheş l-a blocat pe Torje în careu, s-a dictat penalty, dar reluările TV au arătat că nu a fost contact. Lovitura de la 11 metri a fost irosită de Munteanu.

Minutul 21: Niculae a marcat, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid inexistent la Dănciulescu.

Minutul 43: Bakaj a primit doar „galben", deşi se impunea „roşu" pentru intervenţia cu talpa asupra lui Pintilii.

Minutul 62: Dinamoviştilor le-a fost refuzat un penalty după faultul lui Rusu asupra lui Torje în careu.

Minutul 71: „Câinii" au primit „cadou" o lovitură de la 11 metri după ce Torje a fost atins uşor de Vlad.

Minutul 88: Gaşpar a arătat un ofsaid inexistent la Batin.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite