Dan Petrescu a dat lovitura cu Traore!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul cumpărat de Anji Mahacikala a adus 18 milioane de euro în conturile lui Kuban Krasnodar şi două milioane clujenilor de la CFR. Lacina Traore e în top trei transferuri ale verii.

Europa se dezmorţeşte mai greu ca de obicei pe piaţa transferurilor. Nu se mai aruncă bani ca înainte, se acoperă doar posturile descoperite şi se merge pe mâna jucătorilor consacraţi. Doar banii ruşilor şi ai arabilor încă circulă fără pro-bleme: Roman Abramovici a dat 40 de milioane pe bijuteria belgiană Eden Hazard, iar şeicii de la Paris Saint Germain i-au înduplecat pe cei de la Napoli să-l cedeze pe Lavezzi, în schimbul a 26 de milioane de euro.

Surpriza apare pe poziţia a treia a clasamentului, unde se regăseşte Lacina Traore. Atacantul descoperit de Iuliu Mureşan pe maidanele ivoriene a fost cumpărat de Kuban Krasnodar cu 4 milioane de euro de la CFR Cluj şi vândut în această vară  cu 20 de milioane de euro la Anji Mahacikala, dintre care două vor ajunge la CFR Cluj. După ce a alimentat conturile clubului, Dan Petrescu a ieşit la cumpărături, iar primul jucător pe care l-a adus este românul Daniel Niculae, ultima oară la Nancy.

Planul Realului: pleacă Kaka, vine Modrici

Real Madrid n-a dat niciun semn până acum, însă „lucrează" din umbră. Jose Mourinho insistă pentru croatul lui Tottenham, Luca Modrici, însă se luptă cu PSG şi Chelsea, clubul francez oferind 40 de milioane de euro! Madridul are însă avantajul că este un club mult mai galonat şi, în plus, poate strânge 35 de milioane de euro în această vară. Este preţul pe care i l-a fixat lui Ricardo Kaka, mijlocaşul brazilian fiind tentat de o revenire la AC Milan.

Barcelona şi-a luat „copilul"

Postul de fundaş stânga al catalanilor era oarecum descoperit după problemele de sănătate ale lui Eric Abidal. Cum brazilianul Adriano era singura soluţie viabilă, Barcelona a plătit 12 milioane pentru Jordi Alba, fotbalistul Valenciei crescut în curtea grupării blau-grana şi unul dintre cei patru marcatori ai Spaniei în finala Campionatului European.

Juventus a cheltuit peste 40 de milioane!

Chiar dacă sumele de transfer nu sunt uluitoare, mutări importante se produc şi în Italia. Cel mai „generos" club se dovedeşte a fi tocmai campioana Juventus, care a cheltuit o sumă impresionantă pentru Giovinco (Parma, 11 milioane), Isla şi Asamoah (Udinese, ambii 18 milioane) sau Caceres (Sevilla, 8 milioane).

Ce a cumpărat Liga I?

Vasluiul e de departe campioana achiziţiilor în România, cu 16 jucători noi cumpăraţi. Titular se anunţă atacantul argentinian Cristian Omar Diaz, venit să acopere postul unde Temwanjera şi Yerro Bello au avut evoluţii oscilante. Dintre cei care n-au mai evoluat în Liga I, mai amintim două nume importante ajunse în România: Diogo Valente (CFR Cluj), mijlocaş portughez cu opt sezoane în Liga Sagres, şi Renan Silva (Rapid), adus de la Flamengo.

"Suma oferită pentru Lacina Traore a fost de nerefuzat pentru un club precum Kuban Krasnodar."
Dan Petrescu antrenor Kuban Krasnodar

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite