Dan Petrescu: „Jucaţi ca la Glasgow!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a făcut opt puncte cu Unirea Urziceni în Liga Campionilor
Dan Petrescu a făcut opt puncte cu Unirea Urziceni în Liga Campionilor

Dan Petrescu este alături de foştii săi elevi în confruntarea cu Liverpool şi le transmite că are încredere în ei. Fostul antrenor al Unirii Urziceni nu vrea să răspundă atacurilor lui Mihai Stoica. Chiar dacă a plecat la Kuban Krasnodar, antrenorul Dan Petrescu nu şi-a uitat foştii jucători, mai ales acum, în preajma primului meci cu FC Liverpool.

„Bursucul" este convins că „lupii din Bărăgan" sunt în stare de un rezultat bun în Anglia. „Am încredere că jucătorii de la Unirea Urziceni pot obţine un rezultat favorabil, adică să nu piardă, ba chiar să câştige pe «Anfield Road». Au demonstrat în Liga Campionilor de ce sunt în stare. Nici măcar n-ar fi o surpriză să bată pe Liverpool, după ce au realizat anul trecut", a declarat, pentru „Adevărul", Petrescu, care este în cantonament în Spania, la Oliva Nova, cu Kuban Krasnodar.

Dan Petrescu a spus că, într-o oarecare măsură, partida de mâine se aseamănă cu cea de la Glasgow, unde Unirea a învins cu 4-1 pe Rangers, în grupele Ligii Campionilor. „Liverpool este totuşi mai puternică decât Rangers. Dar le transmit să joace cum au făcut-o atunci, la Glasgow, şi pot să obţină un rezultat bun. Eu sunt cu gândul alături de ei şi le urez multă baftă", a completat fostul antrenor.

Petrescu s-a ferit să spună dacă plecările lui Varga şi Bălan de la Unirea Urziceni vor afecta jocul campionilor României. „Nu vreau să fac vreun comentariu în acest sens. Cei care sunt acolo ştiu mai bine ce se întâmplă la echipă", s-a limitat la a spune „Bursucul", atacat dur în ultimul timp de Mihai Stoica.

E acelaşi arbitru ca în scoţia

Meciul Liverpool - Unirea va fi arbitrat de olandezul Eric Braamhaar. Acesta i-a mai arbitrat pe ialomiţeni la meciul cu Rangers de pe Ibrox Park, cel la care făcea referire Dan Petrescu.

În 2008, Braamhaar a condus şi întâlnirea Bayern - Steaua, scor 3-0. Olandezul a devenit celebru după ce s-a bucurat la unul dintre golurile marcate de Ajax în meciul cu PSV Eindhoven, terminat cu scorul de 5-1.

Au bătut o echipă de liga a şasea

Ialomiţenii au ajuns cu pregătirea meciului cu FC Liverpool în linie dreaptă. Unirea a jucat luni un meci-şcoală cu Northwich Victoria, componentă a ligii a şasea din Albion. Ialomiţenii s-au impus cu scorul de 1-0, prin reuşita atacantului Marius Bilaşco, în minutul 65.

Antrenorul israelian Ronny Levy a amestecat titularii cu rezervele şi a folosit toţi jucătorii deplasaţi. De altfel, nici antrenamentul oficial din această seară nu va fi deschis decât în primele 15 minute. Ieri-seară, întreg lotul a urmărit partida Everton - Sporting Lisabona, tot din Liga Europa.

Suporterii lui Liverpool ne iau peste picior

Pe forumul echipei engleze, fanii „cormoranilor" fac mişto de campioana României. Iată câteva dintre postările suporterilor.

„Site-ul echipei este suspendat, aşa că nu vă pot oferi mari informaţii despre Unirea, noroc cu minunata wikipedia. Nu trebuie să-i subestimăm, dar presimt că le dăm 3-0".

„Haideţi să nu ne speriem de această echipă mică. Au un stadion de 7.000 de locuri şi joacă pe «Steaua». Super-Dan a făcut acolo o superechipă, dar a plecat şi au pierdut şi jucători. Sunt morţi fără el!".

„Nevastă-mea mă tot bătea la cap că mă duc degeaba pe «Anfield Road», că nu mai jucăm nimic. Nu vin la meci, dar dacă ne bat românii, eu voi divorţa".

Unirea, codaşă la pariuri

Ialomiţenii nu sunt văzuţi cu ochi buni de bookmakeri. Agenţiile de pariuri sportive au cotat Unirea Urziceni, FC Brugge şi FC Copenhaga cu cele mai mici şanse la câştigarea Ligii Europa. Toate cele trei formaţii au cotă 151! Liverpool are prima şansă la câştigarea trofeului, având o cotă de 6,5.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite