Daily Telegraph: "Unirea a avut aerul unei echipe hotărâte să răstoarne stereotipurile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Levy şi Gerrard, la finalul meciului de aseară din Ghencea
Levy şi Gerrard, la finalul meciului de aseară din Ghencea

Unirea Urziceni a avut aerul unei echipe hotărâte să răstoarne stereotipurile, joi, la meciul de pe teren propriu cu Liverpool, scor 1-3, din Liga Europa, notează cotidianul Daily Telegraph, care precizează că la tragerea la sorţi s-a crezut că englezii vor trece uşor de campioana României.

"Când la tragerea la sorţi Liverpool a picat cu campioana României, s-a presupus că englezii se vor califica foarte uşor, cu atâta uşurinţă sunt subestimate echipele est-europene. Dar Unirea a avut, în faţa celebrilor săi oaspeţi, aerul unei echipe hotărâte să răstoarne stereotipurile. Aşa cum era de aşteptat într-o ţară din care este Gheorghe Hagi, echipa lui Ronny Levy a fost completă din punct de vedere tehnic, iar în Răzvan Pădureţu a avut un jucător care l-a putea egala pe «Maradona al Capaţilor»", scrie Daily Telegraph.

Jurnalul menţionează că, prin rezultatul de joi, Liverpool şi-a refăcut, parţial, reputaţia. Daily Telegraph mai notează că Unirea Urziceni a fost "o gazdă curajoasă", cu "energie şi vigoare".

"Recordul lui Steven Gerrard dă strălucire calificării lui Liverpool la Unirea", a titrat The Guardian. "Liverpool a plecat din România avându-l pe cel mai bun marcator din cupele europene, produs vreodată de Marea Britanie. Nu e un bilanţ prea rău. (...) Rezultatul este nedrept, având în vedere haosul pe care campionii României l-au creat în apărarea oaspete. Aceasta a fost prima înfrângere a Unirii Urziceni, pe teren propriu, în acest sezon al cupelor europene", notează The Guardian, precizând că Unirea Urziceni a avut "un plan de joc aventuros".

Potrivit The Guardian, la meciul de joi, Liverpool a reuşit pentru prima dată după cinci luni să înscrie mai mult de două goluri într-un meci. Precedenta astfel de performanţă a echipei engleze data de la un meci cu Hull City, scor 6-1, disputat la 26 septembrie.

The Sun scrie că partida cu Unirea Urziceni a fost pe punctul de a deveni "cele mai ruşinoase 90 de minute pentru Rafael Benitez". "Antrenorul Unirii, Ronny Levy, jurase că va încerca să obţină un rezultat bun împotriva băieţilor lui Benitez - o promisiune curajoasă, având în vedere faptul că românii nici măcar nu s-au apropiat de poartă, săptămâna trecută, pe Anfield. Totuşi, în primele 19 minute echipa sa a fost pe măsura cuvintelor tehnicianului, înscriind un gol care a avut ecouri în întreaga Europă", menţionează The Sun.

Jurnalul The Independent notează că Liverpool a evitat "o potenţială ruşine", impunându-se joi şi calificându-se în optimile de finală ale Ligii Europa.

Daily Mail l-a desemnat pe căpitanul echipei Liverpool, Steven Gerrard, omul meciului, notându-l cu 8. Alţi şase jucători de la Liverpool au primit nota 7: Carragher, Skrtel, Agger, Lucas, Mascherano, Babel. Tot nota 7 au primit-o şi mai mulţi fotbalişti ai Unirii Urziceni - Mehmedovici, Fernandes, Bordeanu, Onofraş, Pădureţu, Apostol, Frunză, ceilalţi jucători ialomiţeni fiind notaţi cu 6.

Cotidianul The Times aminteşte că, tot la Bucureşti, şi-a pus amprenta înainte de Steven Gerrard un alt căpitan al echipei Liverpool, Graeme Souness. "Souness nu a fost uitat în capitala României pentru modul în care s-a manifestat, în 1984, în faţa ostilităţii pure a jucătorilor de la Dinamo, care erau hotărâţi să se răzbune pe scoţian pentru un upercut care a rupt falca propriului lor căpitan", notează jurnalul englez.

Site-ul UEFA scrie că Unirea Urziceni nu a fost intimidată, joi, de renumele adversarei sale şi a meritat să preia conducerea pe tabela de marcaj, în primele 20 de minute.

Daily Mirror consideră că Unirea Urziceni a fost "o adversară periculoasă şi efervescentă" şi critică terenul de pe stadionul Steaua, calificându-l drept "oribil".

Campioana României, Unirea Urziceni, a ratat calificarea în optimile Ligii Europa, după ce a fost învinsă, joi, pe stadionul "Steaua", cu scorul de 3-1 (2-1), de formaţia engleză Liverpool, în manşa retur a 16-imilor competiţiei. În tur, campioana României a fost învinsă cu scorul de 1-0.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite