Dacă ratează titlul, Steaua se destramă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care trupa din Ghencea nu va intra în grupele Ligii Campionilor, 11 jucători vor pleca. Roş-albaştrii nu-şi mai permit paşi greşiţi în lupta pentru câştigarea campionatului. Orice alt rezultat în afară de o victorie cu Oţelul înseamnă începutul sfârşitului pentru gazde. 

Gigi Becali vrea titlul în acest an mai mult ca oricând! Chiar el a explicat de ce ratarea acestui obiectiv ar putea cauza un adevărat colaps în Ghencea.

"Eu fără Liga Campionilor sunt mort! N-avem voie să nu câştigăm campionatul în acest an", a mărturisit patronul Stelei. Cu doar 100.000 de euro investiţi în transferuri în această iarnă, Becali speră să dea lovitura, în ciuda faptului că are un lot şubred.

Locul întâi la finalul acestui sezon i-ar garanta prezenţa în grupele Ligii şi circa 10.000.000 de euro în cont, bani care l-ar ajuta pe şeful Stelei să depăşească cu bine perioada de criză. Reversul medaliei este crunt însă, atât pentru latifundiarul din Pipera, cât şi pentru clubul pe care-l patronează.

Dacă trupa roş-albastră nu va intra în grupele Ligii, echipa se va destrăma la toate nivelurile! Stoichiţă, tot staff-ul tehnic şi majoritatea angajaţilor din sectorul administrativ vor pleca mai mult ca sigur, mai ales că li s-au redus salariile cu 50%. Pe lângă aceştia, cel puţin 11 jucători vor părăsi "barca".

O parte dintre ei pentru că le expiră contractele, cum se va întâmpla în cazul lui Kapetanos, Petre Marin, Golanski, Tall, Parpas, fraţii Karamyan, Jelev, Grzelak şi Pepe Moreno, iar ceilalţi pentru că au salarii mari şi pot fi vânduţi pentru a recupera investiţia făcută, ca în cazul lui Pleşan, Cristi Tănase şi Bogdan Stancu.

Mai mult ca sigur, pe aceştia îi va urma şi managerul sportiv Basarab Panduru. Acesta nu agreează varianta unei colaborări cu Dinu Gheorghe, preşedintele lui FC Braşov, omul pe care Gigi Becali şi-l doreşte din vară la echipă.

"Dacă Steaua a fost vreodată profitabilă? Aşa de profitabilă a fost, că am băgat eu 40 de milioane şi tot trebuie să bag în fiecare an."
Gigi Becali
patron Steaua

Cine ar putea părăsi Steaua?

Jucător                     De ce pleacă

Kapetanos              contract expirat
P. Marin                   contract expirat
Golanski                 contract expirat
Tall                           împrumut expirat
Parpas                    împrumut expirat
Jelev                        contract expirat
Grzelak                    împrumut expirat
P. Moreno               contract expirat
Pleşan                     poate pleca pentru 100.000 de euro
Art. Karamyan        contract expirat
Arm. Karamyan      contract  expirat

Oţelul, coşmarul lui „Lippi"

Marius Stan susţine că a venit timpul ca Oţelul să câştige încă o dată pe arena din Ghencea. Singura victorie a gălăţenilor obţinută în fieful Stelei s-a petrecut la data de 23 august 1997. Marius Stan era şi pe atunci conducătorul Oţelului, iar Mihai Stoichiţă tocmai îşi începuse primul mandat pe banca roş-albaştrilor.

„Steaua este favorită, dar orice echipă poate fi bătută. Au trecut 13 ani de la singura noastră victorie în Ghencea şi ar fi bine dacă am repeta acea performanţă. Ţin minte că în acel an de excepţie pentru Oţelul am reuşit să câştigăm cu 4-3 şi pe Giuleşti", a rememorat Marius Stan.

„Terenul va fi ok!"

Preşedintele Oţelului se teme de starea terenului. „E greu de jucat pe astfel de vreme, dar era prea târziu să se amâne etapa", a spus Stan. „Dacă se va opri ninsoarea, gazonul se va prezenta în condiţii bune. Altfel, încălzirea subterană nu va face decât să subţieze stratul de zăpadă", a replicat Valeriu Argăseală.

Steaua 1

Ritli - Reghecampf, Răchită, M. Baciu, Csik I - D. Şerban (Lincar 83), Militaru, Rotariu, R. Nagy (C. Munteanu 54) - Lăcătuş ( Hrib 73), L. Roşu. Antrenor: Mihai Stoichiţă

Oţelul 3

Arcanu - M. Balint, Pelin, Brătianu II, Tofan - Maleş (Spirea 87), V. Ştefan, Gigi Ion (Haraga 35), V. Tănase - Viorel Ion (M. Stanciu 76), State. Antrenor: Vasile Simionaş

Goluri: Rotariu 33 / V. Ştefan 27, Tofan 50, Maleş 79

Stadion „Steaua": 12.000

Arbitru: Aron Huzu (Sibiu)

Data: 23.08.1997

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite