„Dacă îl loveam, nu se mai ridica!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contra, care s-a răzgândit în privinţa retragerii, spune că doar l-a împins pe jucătorul Bistriţei. După ce declarase că îşi încheie cariera la finalul partidei cu Gloria Bistriţa (2-2), „Guriţă“ a revenit la sentimente mai bune şi joacă în continuare la Timişoara.

„Adevărul": Cosmin, ce s-a întâmplat la faza în care ai fost eliminat?

Cosmin Contra: L-am împins puţin pe jucătorul Bistriţei, iar el a exagerat şi a căzut. Nu am lovit cu pumnul. E vina mea că am pus mâna pe el. Ce spuneţi, dacă îi trăgeam una, credeţi că se mai ridica repede de jos? Jucătorul a fost în picioare după două secunde. Asta arată cât de tare l-am lovit.

Deci, pentru ce ai fost eliminat?

Nu cred că ştie nici domnul Colţescu. El a scris în raportul de arbitraj că am lovit cu piciorul. Nu ştiu de unde a scos-o, dar asta e acum. Faptele s-au întâmplat, dar consider în continuare că nu s-a judecat corect. Despre motive, nu mai zic!

Ce a însemnat gestul pe care l-ai făcut după eliminare?

Voiam să mă retrag! Pentru că venisem cu sufletul la Poli, să ajut această echipă, dar am simţit că nu mai puteam continua în condiţiile astea în Liga I. Eu nu vreau să-mi pătez finalul carierei pentru nu ştiu ce erori de arbitraj, cum au fost cele din meciul cu Bistriţa.

Să înţeleg că te-ai răzgândit...

Da. M-am liniştit acum! N-o să dau satisfacţie nimănui. Cu atât mai puţin lui Colţescu. Cred că un pic de respect pentru toată cariera mea se impunea. El nu are meciuri arbitrate în Liga I câte jocuri am eu la echipa naţională. Dar nu zic mai multe de el, că poate începe iar să plângă pe la televizor.

Ce te-a enervat cel mai mult la meciul cu Bistriţa?

Penalty-ul acordat Gloriei a fost gratuit, apoi cartonaşul meu roşu. Şi mai sunt şi altele. Domnul Colţescu a tolerat jocul dur al oaspeţilor, iar la noi a fluierat orice atingere. Nu credeţi că e suficient?

Ai spus că vrei să te retragi dintr-o mizerie de campionat...

A fost o afirmaţie „la cald". Eram foarte nervos pentru ce s-a întâmplat. Am tot respectul pentru jucători, antrenori şi cei implicaţi în fotbal.

"Colţescu nu are meciuri arbitrate în Liga I câte selecţii am eu la echipa naţională."
Cosmin Contra
mijlocaş FC Timişoara

"M-am gândit mult, a fost cea mai grea noapte din viaţa mea. M-am hotărât să nu mă retrag pentru că aşa vrea Colţescu."
Cosmin Contra
mijlocaş FC Timişoara

Pleacă după o lună?

Viitorul lui Contra la Timişoara depinde foarte mult de parcursul european al Timişoarei. „Guriţă" mai are contract cu bănăţenii doar până în august. În cazul în care alb-violeţii nu se vor califica în grupele Ligii Europa, Contra va pleca, cel mai probabil, de la Timişoara.

Amendat de club

Vladimir Petrovici a debutat cu o remiză pe banca Timişoarei



Oficialii timişoreni nu s-au grăbit să sară în apărarea lui Contra, ba, mai mult, au acuzat jucătorul pentru eliminare şi pentru că a spus că evoluează „într-o mizerie de campionat".

„Dacă nu era Contra eliminat, am fi putut câştiga meciul", a spus antrenorul Vladimir Petrovici, adăugând că jucătorul va fi sancţionat. „Contra nu a fost eliminat corect, dar nici nu avea ce să caute acolo şi nici ceea ce a spus după meci nu este normal. Ar fi trebuit să vină, să discutăm împreună şi atunci să fi spus dacă îl nemulţumeşte ceva, nu la televizor", a completat şi Chivorchian.

Colţescu: „L-a lovit cu genunchiul pe Săceanu"

Surse apropiate lui Sebastian Colţescu ne-au precizat că el a scris în raport că "jucătorul timişorean a lovit cu genunchiul un adversar, pe Săceanu", fapt sesizat şi de asistentul Marius Nicoară, aflat pe partea unde s-a marcat golul din penalty.

Arbitrajul lui Colţescu a fost puternic contestat de ambele părţi, Timişoara reproşându-i penalty-ul uşor acordat la intervenţia lui Bonfim şi eliminarea lui Contra, iar Bistriţa a acuzat un gol anulat eronat înscris de De Pina şi faptul că Alexa a fost iertat de un roşu.

Tata Jean, înjurat tot meciul

Jean Pădureanu se plânge că un oficial al Timişoarei i-a adresat cuvinte grele în timpul partidei. „În 25 de ani nu mi s-a întâmplat să fiu înjurat atât de urât de un oficial advers", a spus Tata Jean, referindu-se, cel mai probabil, la Daniel Stanciu.

„Nu l-am înjurat pe Jean Pădureanu", a negat acesta. Stanciu a mai avut un conflict şi cu Laurenţiu Reghecampf, însă cei doi au îngropat la final securea războiului.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite