Da Costa, rocker de Giuleşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lusitanul a fost  impresionat  de Castelul Peleş
Lusitanul a fost impresionat de Castelul Peleş

Ultimul fotbalist portughez transferat de Rapid a fost la 17 concerte ale lui Bruce Springsteen. Fotbalistul antrenat de Mourinho la Porto a fost convins de „YouTube“ să semneze cu giuleştenii şi spune că plimbările pe Lipscani îi alină dorul de familie.

Portughezul Candido da Costa (29 de ani) a debutat la Rapid în meciul câştigat cu Astra (3-0). „Să fiu sincer, înainte de a veni în România nu auzisem lucruri frumoase despre această ţară. Mi‑am schimbat părerea odată ajuns aici. Oamenii sunt tot timpul drăguţi cu mine, se asigură mereu că nu-mi lipseşte nimic, iar condiţiile pe care mi le-a oferit Rapidul sunt de nota zece. Am semnat pe un an, dar sper să prelungesc contractul", spune Candido.

Costa a crescut la juniorii Benficăi Lisabona, iar la 19 ani a semnat cu rivala FC Porto, echipă cu care a cucerit Cupa UEFA în 2003, alături de Mourinho. Candido a trecut în carieră şi pe la Derby County:

„Experienţa din Anglia nu pot s-o uit niciodată. Aveam toată lumea la picioare, însă pe atunci nu eram destul de «copt». Cei de la Derby mi-au dat foarte mulţi bani, mi-au oferit o viaţă de lux şi condiţii de pregătire extraordinare, dar mi-era dor de familie, prieteni, şi m-am întors după un an în Portugalia".

Pe vremea când evolua la Porto

image

Deşi avea oferte mai bune din ţara sa, Candido e bucuros că a ajuns la Rapid: „Am decis să aleg Rapidul, după ce am văzut pe «YouTube» atmosfera pe care o creează suporterii pe Giuleşti. Mi-am zis că ar trebui să încerc această experienţă, deoarece mi se părea fantastică. Şi chiar aşa este. Am simţit pe pielea mea la meciul cu Astra. Sunt departe de familie, dar destul de fericit. Am debutat mai greu, pentru că în ultimele cinci luni n-am jucat deloc din cauza unei accidentări", mărturiseşte fotbalistul de bandă dreapta.

Îi place să se plimbe pe Lipscani

Departe de Portugalia, unde se află soţia, Sonya, şi cei doi copii, Rafael (8 ani) şi Gabriel (4 ani), fotbalistul se relaxează prin Centrul Vechi al Bucureştiului. El a rămas impresionat de arhitectura oraşului.

„În timpul meu liber mă plimb foarte mult. Bucureştiul e un oraş cu o arhitectură destul de impresionantă în unele zone, pe care noi în Portugalia nu le avem. Şi soţiei mele i-a plăcut foarte mult pe Lipscani, dar ea trebuie să stea mai mult cu copiii acasă", susţine jucătorul, care e fan al muzicii rock.

„După familie şi fotbal, muzica, în special rock-ul, e viaţa mea. Am fost la 17 concerte ale lui Bruce Springsteen şi m-aş mai duce la încă 17, dar am fost prin toată Europa şi după Metallica, AC/DC şi Rammstein", ne‑a mai spus lusitanul.

A mers şase ore cu personalul

Deşi este doar de o lună şi jumătate în România, Candido şi-a făcut timp pentru a vedea câteva obiective turistice ale României. „Am fost la munte şi la mare. Aveţi o ţară superbă. Într-o sâmbătă n-aveam ce face mi-am luat aparatul foto şi am mers direct la gară. Am luat un bilet la tren, iar în două ore am fost la Sinaia. Am vizitat Castelul Peleş, iar la întoarcere, în gara din localitate, am cerut la ghişeu un bilet până la Bucureşti. Eu spuneam „fast train, fast train" (n.r. tren rapid), iar femeia de la ghişeu zicea: «da, da». A înţeles atât de bine, încât mi-a dat bilet la un tren care a făcut şase ore până la Bucureşti. Oprea peste tot, cred că şi dacă făcea cineva cu mâna ar fi oprit. Mi-am blestemat toate zilele", a povestit Candido despre aventura sa cu trenul personal.

Îl ştia pe Şumudică şi Gigi Becali

Candido îşi aduce aminte de Marius Şumudică de pe vremea când acesta evolua la Maritimo. „Cred că am jucat contra lui în 2000. El era la Maritimo, eu la Salgeiros. Şumudică a fost un atacant extrem de popular la noi. Era bătăios, marca des şi avea şi un nume pe care nu puteai să-l uiţi aşa uşor. Alt român cunoscut la noi e Gigi Becali. Când juca portarul Carlos la Steaua, în fiecare interviu vorbea de Becali, ba îl înjura, ba nu. Eu cred că Becali merită apreciat pentru gesturile sale nobile", susţine jucătorul.

"Înainte de a veni aici nu auzisem lucruri frumoase despre această ţară. Mi-am schimbat părerea. "
Candido da Costa
fundaş Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite