Cursa infernală spre titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei etape înainte de final, CFR, Urziceni şi Timişoara se bat pentru milioanele Ligii Campionilor. Ialomiţenii au cel mai uşor program, bănăţenii joacă două din cele trei partide acasă, în timp ce ardelenii pot pierde locul I chiar în următoarea etapă, dacă nu înving Craiova în deplasare!

Remiza obţinută de FC Vaslui la Cluj, coroborată cu victoriile Timişoarei şi Urziceniului, a aruncat în aer lupta pentru titlu! Deşi acum două etape ajunseseră să aibă şase puncte în faţa locului doi, clujenii şi-au văzut avansul redus la doar un punct, după două sincope: înfrângere cu Astra la Ploieşti şi egal cu FC Vaslui pe teren propriu! Astfel, din principala favorită la titlu, CFR a ajuns acum să tremure efectiv pentru câştigarea campionatului!

Singura consolare pentru Culio şi compania este aceea că formaţia din Gruia are avantajul rezultatelor directe în disputele cu Urziceni şi Timişoara. Acesta va fi primul criteriu de departajare în cazul în care după ultima etapă echipele se vor afla la egalitate de puncte. În rest, dintre cele trei grupări care se bat la titlu, CFR Cluj are cel mai dificil program!

Unirea Urziceni ar putea da din nou lovitura, în condiţiile în care beneficiază de cel mai lejer program. Ialomiţenii întâlnesc, marţi, în deplasare, Gloria, un adversar fără obiectiv. Bistriţenii par să fi intrat în vacanţă, dovadă şi înfrângerea cu 6-0 în faţa Braşovului! După acest meci, Unirea întâlneşte, acasă, Ceahlăul, care e cu un picior în Liga a II-a, şi încheie sezonul cu o deplasare la Iaşi, o altă „favorită" la retrogradare.

Va juca Timişoara acasă cu titlul pe masă?

Bănăţenii au două meciuri din trei acasă! Acest lucru ar putea conta enorm, mai ales în ultima rundă. Când clujenii şi ialomiţenii vor fi nevoiţi să facă faţă şi ostilităţii tribunelor, Contra şi compania vor avea de partea lor sprijinul fanilor.

O situaţie inedita s-ar putea ivi dacă la final Timişoara şi Urziceni se vor afla pe primele două locuri, la egalitate de puncte. Având în vedere că meciurile directe s-au încheiat cu remize albe, departajarea se va face după golaveraj, unde bănăţenii sunt avantajaţi.

Ce bani aduce locul I

Drepturi TV: 3.500.000*
Bonus calificare în grupele Ligii Campionilor: 7.500.000
Bilete Liga Campionilor: 2.500.000
Total: 13.500.000
* sumele sunt exprimate în euro

Cu cine mai au de jucat echipele care se bat la titlu

CFR Cluj - 60 de puncte
Univ. Craiova (deplasare)
Internaţional (acasă)
Ceahlăul (deplasare)

Urziceni - 59 de puncte
Gloria Bistriţa (deplasare)
Ceahlăul (acasă)
Poli Iaşi (deplasare)

Timişoara - 58 de puncte
Gaz Metan (acasă)
Pandurii (deplasare)
FC Braşov (acasă)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite