Cupa, salvarea lui Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O eventuală victorie în faţa Stelei nu ar asigura liniştea doar pentru sezonul actual, ci şi pentru cel viitor. Soarta lui Andone, strategia de transferuri, bugetul clubului, dar şi programul de cantonamente se vor decide în funcţie de rezultatul finalei de la Braşov, la 25 mai.

Dinamo e pe cale să şteargă cu buretele toate nereuşitele acestui an. Cu o condiţie: să bată Steaua, în ultimul act al Cupei. Eventuala adjudecare a Cupei le-ar aduce numai beneficii roş-albilor.

Soarta lui Andone

Antrenorul de 51 de ani nu s-a decis ce va face din vară. Deocamdată, sunt şanse 50-50 ca „haita" să fie condusă de Andone şi în stagiunea următoare. Dacă va câştiga Cupa cu jucătorii tineri promovaţi de el în această primăvară, Ando va avea destule motive să rămână pe bancă.

Tot în funcţie de rezultatul meciului cu Steaua, Borcea şi compania vor cumpăra şi vor vinde jucători. Dacă derby-ul de la Braşov nu se va termina cu bine, atunci „bătrânii" lotului se vor despărţi de Dinamo. În plus, acţionarii ar cumpăra doar jucători tineri şi ieftini.

Programul de cantonament

Foarte important, câştigătoarea competiţiei KO va avea o vacanţă mai lungă. Dacă Dinamo va obţine trofeul, „câinii" vor intra în play-off-ul Ligii Europa la mijlocul lunii august. Asta înseamnă că roş-albii se vor reuni după jumătatea lunii iunie şi vor beneficia de aproximativ două săptămâni în plus de vacanţă. Dacă se va rata Cupa, iar dinamoviştii ar merge în Liga Europa prin prisma locului din campionat (patru-şase), „haita" ar trebui să se reunească la începutul lui iunie pentru a juca în calificările Ligii Europa în luna iulie.

Ando, apel de susţinere către fani

În ultimele etape, la fiecare meci, lui Ioan Andone i s-a strigat din tribune „Demisia!". Joi seară, cu ocazia petrecerii dată de fani, pentru a sărbători incendierea peluzei din Ghencea la data de 10 mai 1997, jucătorii lui Dinamo şi antrenorul de 51 de ani s-au reunit cu ultraşii. Acolo, „Fălcosul" a avut ocazia să discute cu fiecare grup de suporteri în parte. „Băieţi, ce aveţi cu mine? De ce îmi cereţi demisia? Voi nu ştiţi că eu sunt dinamovist adevărat? Nu ştiţi că aş face orice pentru echipa asta? Mai bine i-aţi încuraja pe jucători, sunt tineri, au nevoie de voi", au sunat vorbele lui Andone către fani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite