Ioan Andone: „Cu Michel Platini, Dinamo e de neoprit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michel Platini (dreapta) a jucat contra Stelei în preliminariile Ligii Europa
Michel Platini (dreapta) a jucat contra Stelei în preliminariile Ligii Europa

Ioan Andone, fostul antrenor al brazilianului la ŢSKA Sofia, e convins că prin aducerea atacantului sud-american roş-albii îşi vor întări ofensiva şi pot obţine titlul de campioană în acest sezon.

Brazilianul căruia părinţii i-au oferit un nume celebru a făcut joncţiunea cu lotul lui Liviu Ciobotariu şi a sosit în ţară cu acelaşi avion. Azi, Michel Platini, până mai ieri la ŢSKA Sofia, este aşteptat la birourile din „Ştefan cel Mare" pentru a negocia salariul, în jur de 10.000 de euro lunar plus bonusuri, cele două cluburi înţelegându-se deja asupra unei sume de transfer de 300.000 de euro.

„Fălcosul" l-a prezentat pe Michel Platini (28 de ani), cei doi lucrând împreună în 2010 la gruparea sofiotă. Ando, tehnician care i-a pregătit pe „câini" sezonul trecut, spune că achiziţionarea lui Platini e o mutare excelentă, iar poziţionarea lui lângă jucători ca Niculae, Dănciulescu, Alexe sau Ţucudean o va face pe Dinamo imbatabilă.

„Dacă va semna, va fi un transfer foarte bun. Când eram la ŢSKA, îl jucam numai titular, mai ales că atunci nu era Moraes. Platini ştie să-şi creeze spaţii de joc, are viteză, e tehnic şi poate evolua pe mai multe posturi, ca vârf sau al doilea atacant, depinde de sistemul folosit. În plus, e puternic, are 1,87 metri", l-a lăudat Andone. Apoi a continuat: „Dinamo a făcut o mutare bună, şi oricum avea cel mai bun atac cu fotbalişti ca Niculae, Danciu, Alexe sau Ţucudean, dar acum, cu Platini, va fi de neoprit!"

În mutarea lui Platini la Dinamo un rol important l-a avut şi Florentin Petre, fost coleg cu brazilianul la echipa bulgară şi actual scouter al „câinilor". „În ultimele trei - patru zile am păstrat legătura între cluburi şi voi fi şi translator, nu-i nicio problemă, doar să vină. Îl cunosc de mult, e tehnic, activează pe mai multe posturi, cred că vom face un transfer excelent", a explicat şi Petre.

Cine e Platini

- Numele întreg este Michel Platini Ferreira Mesquita, părinţii săi alegând „Michel Platini" în cinstea fostului internaţional francez.
- A jucat la Brazlândia, Pachuca, Gama, Araguaina, Gremio Anapolis, South China, Veranopolis, Chernomorets Burgas şi ŢSKA Sofia, adică în campionate ca Brazilia, Mexic, Hong Kong sau Bulgaria.
- În primul sezon în Bulgaria a marcat zece goluri în 27 de meciuri.
- Primul gol pentru ŢSKA Sofia l-a marcat într-un meci din Liga Europa, contra lui Fulham, încheiat la egalitate 1-1.

5 jucători au fost lăsaţi acasă de Ciobotariu pentru ultimul cantonament: Bakaj, Pătraşcu, Liviu Ganea, Muşat şi Păun.

S-a bătut cu Rus şi cu Grigore

Platini s-a „cunoscut" deja cu dinamoviştii în timpul unui amical disputat săptămâna trecută, Dinamo câştigând cu 2-1 finala Cupei Taurus în faţa celor de la ŢSKA Sofia. Pe finalul jocului, Laurenţiu Rus a încercat să-l deposedeze pe brazilian, dar intrarea românului a fost una dură, prin alunecare. Platini, enervat, l-a lovit cu gheata în spate pe dinamovist, deşi era la pământ, după care, în meleul creat, i-a aplicat o lovitură în plină figură lui Dragoş Grigore. În cele din urmă, cei implicaţi s-au împăcat şi, mai mult, ieri, Rus a călătorit în drumul către ţară chiar lângă Platini.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite