Cristocea acuză Viitorul Constanţa că i-a reziliat abuziv contractul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mijlocaş al echipei Viitorul Constanţa, Vasilică Cristocea (32 ani), acuză conducerea formaţiei constănţene că i-a reziliat în mod abuziv contractul, deşi înţelegerea ar fi trebuit să expire peste trei ani.

"În data de 9 aprilie am fost anunţat de către Paul Peniu (n.r. - preşedintele clubului Viitorul) şi Zoltan Iaşko (n.r. - director sportiv) că nu mai am voie să mă antrenez cu echipa mare şi să mă prezint la echipa de juniori A, antrenată de Cristian Cămui, fără a mi se spune cu ce am greşit. Am fost prezent la toate antrenamentele din 9 aprilie până când am luat vacanţă. Înainte de ultima etapă, Iaşko m-a chemat să reziliem contractul, i-am zis că accept doar dacă îmi va da banii pentru care am muncit până la 9 aprilie, renunţând la ceilalţi trei ani de contract, iar el mi-a zis că nu este de acord. După câteva zile, am fost sunat de către avocatul Florin Comşa şi ameninţat că mi se va rezilia unilateral contractul, ceea ce s-a şi întâmplat în data de 4 iunie, când am primit rezilierea printr-o firmă de curierat. Mi-am depus memoriu la FRF, iar dacă voi fi nevoit voi merge până la FIFA, chiar şi până la TAS, pentru a arăta că mi s-a reziliat contractul pe o clauză abuzivă, fără justă cauză, în perioada protejată", spune mijlocaşul.

De partea cealaltă, preşedintele clubului Viitorul Constanţa, Paul Peniu, consideră că acţiunea lui Cristocea nu se încadrează în clauzele contractuale, existând un paragraf care îndreptăţeşte formaţia constănţeană să rezilieze unilateral înţelegerea. "Semnasem un contract pe o perioadă de cinci ani cu jucătorul pentru că ne gândeam că va rămâne apoi şi în structura clubului nostru. Am apelat la experienţa şi valoarea lui Cristocea în momentul semnării contractului. În primul an şi-a făcut foarte bine datoria la echipă, dar din al doilea an a început să aibă o scădere de la o etapă la alta. La punctul 14 din contract se stipulează clar că în cazul în care jucătorul nu mai face faţă cerinţelor echipei, se poate rezilia contractul unilateral. Ne judecăm şi la TAS dască vrea, dar este aşa de clar contractul încât nu suportă judecată, atâta timp cât ambele părţi au fost de acord să întrerupă contractul când una nu mai doreşte. El face parte dintre jucătorii care consideră că au numai drepturi. Ce aţi alege, un jucător plătit peste nivelul ligii secunde, care înscrie două goluri şi oferă două pase de gol sau unul de 17 ani care înscrie cinci goluri şi dă şi trei pase de gol? Iniţial i-am cerut să reziliem amiabil contractul, dar nu a vrut. Ne-a solicitat 135.000 euro", a spus preşedintele Paul Peniu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite