Cristi Tănase:„Întâi titlul cu Steaua şi apoi la Euro 2012“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani visează să câştige în acest an întâiul său trofeu din carieră, chiar la primul sezon în care îmbracă tricoul roş-albastru. „Dodel“ spune că asta depinde doar de jucători. După ce a intrat din nou în gura patronului Gigi Becali şi a fost huiduit de fani la ultimul meci jucat de Steaua pe Ghencea, Cristi Tănase promite să le demonstreze tuturor că merită să îmbrace tricoul cu număru

„Adevărul": Cristi, suporterii par să-şi fi pierdut încrederea în tine. Cum ai de gând să-i împaci?

Cristi Tănase: Ştiu că fanii au aşteptări mari de la mine şi nu vreau să-i mai dezămăgesc. Îmi doresc să joc bine în meciul de luni cu Poli Iaşi, echipa să învingă, iar la final spectatorii să ne aplaude pe toţi.

Ce-i trebuie Stelei pentru a câştiga titlul în acest sezon?


Trebuie să muncim mai mult. Avem un lot bun, avem antrenor bun, totul depinde de no.

Care ţi se pare cel mai puternic adversar din Liga I?


Eu cred că primele cinci echipe au aceleaşi şanse să câştige titlul. Mi-e greu să nominalizez una anume.

Cât de rău v-a afectat înfrângerea din derby-ul cu Dinamo?

E un dezastru atunci când pierzi într-un meci cu marea rivală, aşa că vreau să uit cât mai repede acest eşec.

Unde te simţi mai bine, în banda stângă sau la centrul terenului?

Nu contează, cred că s-a făcut prea mult caz pe această temă. Eu joc acolo unde mă pune antrenorul. Mă simt bine oriunde la mijlocul terenului, pot juca la fel şi în centru, şi în bandă.

Care a fost cel mai greu moment pentru tine din acest sezon?

Accidentarea din debutul campionatului, când am suferit o ruptură musculară care m-a ţinut destul de mult timp departe de gazon. A fost un an mai ghinionist, pentru că a venit apoi şi operaţia la măsea, dar sper că am scăpat de toate aceste ghinioane.

Dacă ar fi să alegi între a câştiga titlul cu Steaua şi participarea la Euro 2012, ce ai prefera?


Le vreau pe amândouă, dar normal că-mi doresc mai întâi să devin campion cu Steaua.

Care este cel mai puternic adversar pe care l-ai întâlnit?

M-a impresionat enorm Roberto Carlos, împotriva căruia am jucat în Liga Europa.

Ce jucător admirai când erai mic?

Eram fascinat de brazilianul Ronaldo. Este, cu siguranţă, unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. 

1,8 milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru a-şi asigura 50% din drepturile federative ale lui Tănase, care a semnat pe cinci ani cu Steaua.

Steaua rămâne fără columbieni din vară

După ce l-au vândut în iarnă pe Dayro Moreno la Once Caldas, roş-albaştrii vor renunţa aproape sigur din vară şi la ceilalţi trei columbieni din lot: Pepe Moreno, Robinson Zapata şi Juan Toja. Pepe, care este departe de forma din precedentul său „descălecat" în Ghencea, din sezonul 2007-2008, a fost adus mai mult de umplutură.

Fapt demonstrat şi de prima de instalare, de numai 250 de euro, pe care a primit-o în momentul semnării contractului pe şase luni. La rândul său, Zapata nu este deloc fericit din postura de rezervă a lui Tătăruşanu, mai ales după ce Gigi Becali a poruncit ca fostul internaţional de tineret să nu mai fie scos din poartă.

Şi zilele lui Toja sunt numărate, în condiţiile în care mijlocaşul câştigă 180.000 de euro pe an, iar evoluţiile sale sunt din ce în ce mai slabe. „Dacă Toja va înţelege că fotbalul nu e samba, atunci va fi OK", a afirmat recent Mihai Stoichiţă, nemulţumit şi din cauza deselor escapade nocturne ale mijlocaşului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite