Cristi Pulhac: „Mă pregătesc pentru întâlnirea cu Messi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul dinamovist a jucat contra lui Real Madrid şi aşteaptă duelul din campionat cu FC Barcelona în care speră să fie titular. Fostul dinamovist Cristi Pulhac (26 de ani) a evoluat o jumătate de oră în amicalul pe care Hercules Alicante l-a disputat duminică noaptea cu Real Madrid, scor 1-3.

Cum a fost contra starurilor de la Real Madrid? Ai avut emoţii?

În primul rând atmosfera a fost senzaţională, deoarece era meciul nostru de prezentare şi fanii au venit să ne vadă. Au fost vreo 15.000 de oameni în tribune. Nu am avut niciun fel de emoţii chiar dacă în faţa mea erau jucători de zeci de milioane de euro.

Totuşi, nu ai fost titular.

Sunt de puţin timp la echipă, însă mă bat pentru un loc în primul unsprezece. Nu mi-e teamă de concurenţă. Şi la Dinamo am jucat atâţia ani şi mereu a trebuit să mă lupt pentru un loc în echipă. Acum e la fel.

Ai avut probleme de acomodare?

Nu. M-a ajutat şi antrenorul Esteban Vigo dar mai ales de căpitanul echipei, Francisco Farinos. La primul antrenament, el m-a prezentat tuturor colegilor şi apoi a fost totul OK, deoarece spaniolii sunt oameni primitori. Farinos a fost coleg la Valencia cu Adrian Ilie şi Gabi Popescu, chiar m-a întrebat ce mai fac. Am vorbit şi Tiago Gomes, pe care îl ştiu de când juca la Steaua.

Ce te-a impresionat la Real Madrid?

Forţa lor. Realul e o echipă născută parcă să câştige. N-au jucat cu toate vedetele, dar au avut în teren numai superstaruri. Pe partea mea, spre exemplu, era Benzema, mi-a plăcut mult de el, dar şi de ceilalţi, Ozil, Khedira, Gago, Marcelo, Van der Vaart, Higuain, Carvalho. Fotbalişti, unul şi unul.

Ţi-ai îndeplinit visul de a juca în Spania.

E adevărat că mi-am dorit întotdeauna să ajung într-un astfel de campionat. Dacă voi fi sănătos, sunt convins că pot face faţă în Primera Division.

Ce urmează pentru voi?

Debutăm sâmbătă în campionat, acasă, cu Atletico Bilbao. Apoi e pauză, pentru meciurile din preliminariile CE. Pe 12 septembrie jucăm în deplasare, cu FC Barcelona. Acest meci va fi adevăratul test pentru mine, pentru că dacă va fi să evoluez contra lor voi avea o misiune grea. Va trebui să-l ţin pe Messi.

Despre Dănciulescu ce spun băieţii de la echipă?

Danciu are o imagine bună aici. Problemele conducerii nu sunt treaba jucătorilor. Colegii regretă că a plecat.

Bănuiesc că eşti la curent cu ce se întâmplă la Dinamo.

Urmăresc partidele pe internet dar, spre exemplu, nu am apucat să văd tot meciul cu Rapid pentru că a picat transmisia. Oricum, vorbesc cu băieţii des la telefon, ştiu ce se întâmplă la echipă, doar e „casa" mea. Mă bucur că au rezultate bune, iar „câinii" mei se vor bate la titlu anul acesta. 

Cazat în acelaşi cartier ca „Danciu"

Străinii de la Hercules locuiesc într-un complex de blocuri ce aparţine patronului echipei, în care a stat şi Dănciulescu înainte de a se despărţit de spanioli. Pulhac a primit şi el cheile unui apartament situat în aceeaşi zonă, cartierul fiind unul extrem de cochet, dotat cu piscină, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii.

Din cauza programului, românul nu a apucat să vadă frumuseţile oraşului-port Alicante. „Am stat o săptămână în cantonament şi am fost liber doar câteza zile. Deocamdată nu am avut timp să vizitez împrejurimile, ştiu că e un oraş superb pentru că mi-a povestit Danciu", a explicat fostul fundaş al „câinilor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite