Craiova plânge: „În «B» e jale!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiinţa a retrogradat din prima ligă pentru a doua oară în istoria clubului. Mai mulţi dintre jucătorii care au evoluat în „B“ pentru Universitatea, în urmă cu şase ani, se află şi acum la echipă.

Este vorba despre Dorel Stoica, Mădălin Ciucă, Robert Săceanu, Ovidiu Dănănae, Silviu Lung jr şi Florin Costea. Dacă ultimii doi au precizat că nici nu concep să mai joace la „matineu", în schimb, Stoica, Ciucă şi Săceanu speră să promoveze pentru a doua oară cu oltenii. Cei trei recunosc însă că eşalonul secund reprezintă un coşmar.

„N-avem voie mai mult de un an în liga a II-a"

„E jale în «B». E alt fotbal, dar eu sunt optimist. Avem în lot mai mulţi jucători cu experienţă şi asta mă face să fiu încrezător că ne vom îndeplini obiectivul. Sunt conştient că va fi foarte greu, mai ales că, după câte se pare, vom fi repartizaţi în aceeaşi serie cu Timişoara, cu Bistriţa, cu Bihorul", ne-a spus mijlocaşul Robert Săceanu, poreclit „Gattuso din Bănie".

„Nu am vrut să las echipa la greu în această vară. Nu va fi uşor, dar sigur vom promova. Nu putem sta mai mult de un sezon în liga a doua!", a declarat Ciucă. Acesta are cele mai mari şanse să fie căpitanul oltenilor întrucât experimentatul Dorel Stoica este considerat un tip dificil: a avut mai multe conflicte cu colegii şi nici nu e printre preferaţii lui Mititelu.

Reunire sub comanda lui Gane?

Universitatea se va reuni la 4 iulie, iar patronul a promis că până la această dată echipa va avea antrenor. Cele mai mari şanse să ocupe banca tehnică le are Jerry Gane.

Ajutată să joace în B!

Comisia de Licenţiere a înăsprit din această vară condiţiile în care cluburile pot evolua în primele două eşaloane. Din cauza datoriilor pe care le are, Craiova nu a primit aviz favorabil pentru a juca în Liga a II-a! Totuşi, aproape sigur, Ştiinţa va scăpa de „C". Cum? Criza financiară le-a lovit pe mai mult de jumătate dintre formaţiile din „B", iar Comisia de Licenţiere se vede obligată să facă mai multe compromisuri. De asemenea, fiind primul sezon în care se aplică licenţierea la Liga a II-a, formaţia finanţată de Adrian Mititelu poate fi acceptată în acest eşalon în mod excepţional.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite