Verdictul în cazul Florin Costea se dă marţi. „Briliantul“ Craiovei, urmărit de ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costea s-a accidentat într-un meci cu Poli Iaşi disputat pe 21 martie 2010
Florin Costea s-a accidentat într-un meci cu Poli Iaşi disputat pe 21 martie 2010

Accidentat în minutul 41 al meciului cu Poli Iaşi (scor 2-1), atacantul Craiovei, Florin Costea, va sta pe bară până la finalul sezonului.

În lupta ei disperată pentru evitarea retrogradării, Universitatea a mai primit o lovitură: nu-şi va mai putea folosi golgheterul în acest retur.

Florin Costea a părăsit cu lacrimi în ochi stadionul Municipal din Severin, acolo unde Ştiinţa a obţinut ieri o victorie importantă, 2-1 cu Poli Iaşi, o contracandidată la menţinerea în Liga I.

Atacantul Ştiinţei a fost accidentat de portarul Brăneţ, cu trei minute înainte de pauză, şi nu a mai putut continua partida. Costea a încercat să-l dribleze pe ieşean în careu, dar a fost blocat dur de acesta, genunchiul stâng al jucătorului oltean cedând. 

Vârful a părăsit terenul pe targă şi cu mâinile la ochi pentru a-şi ascunde durerea, fiind suspect de ruptură de ligamente. Medicul echipei a evitat să dea însă un verdict până la efectuarea unui control amănunţit, dar spera ca accidentarea lui Florin Costea să nu fie foarte gravă.

În cel mai fericit caz, «Briliantul» Craiovei ar putea avea entorsă de genunchi, situaţie în care ar lipsi de pe teren două-trei luni, în cazul unei rupturi de ligamente recuperarea putând depăşi şase luni.

A rezistat pe banca de rezerve

Costea a urmărit repriza secundă de pe banca de rezerve, cu o pungă de gheaţă fixată la genunchi, în timp ce colegii îl încurajau: «Hai că nu e chiar aşa de grav, Florine! Te refaci tu, că eşti puternic». Jucătorul a plecat apoi la vestiare ajutat de cei doi maseuri, iar în această dimineaţă va fi supus unui examen RMN.

«Marţi aflăm verdictul, dar am mari emoţii. Sper să nu fie foarte grav. Costea era distrus în vestiar, e greu pentru el, dar sper să treacă peste această accidentare. Nu mă încălzeşte că portarul Brăneţ şi-a cerut scuze pentru accidentarea lui Florin Costea», a precizat patronul Adrian Mititelu.

Genunchiul stâng, cu ghinion

Florin Costea se poate considera un fotbalist ghinionist, el fiind supus în carieră la nu mai puţin de şase intervenţii chirurgicale.

Florin Costea s-a accidentat în meciul cu Poli Iaşi, după un contact cu portarul Brăneţ

După două operaţii la genunchiul drept, două la antebraţ, una la nas şi una la degetul mic de la mâna dreaptă, jucătorul se pregătea în iarnă de o a şaptea, la genunchiul stâng, care îl şicana de câteva luni.
Atacantul a terminat turul mai mult într-un picior, a fost în decembrie la Bucureşti pentru un control, iar medicii au decis că nu este caz de operaţie.

Ieri, genunchiul stâng a cedat şi Florin Costea va ajunge de data asta la cuţit. Jucătorul s-a plâns tot drumul până la Craiova de dureri în interior, semn că ligamentele îi sunt afectate.

«Nu am putut vorbi mult cu el pentru că îl durea rău genunchiul şi plângea. Sper să nu fie chiar aşa de grav. Mare ghinion a mai avut şi copilul ăsta al meu»

Florin Costea senior
Tatăl lui Florin Costea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite