Ştiinţa lui Piţurcă, la trei puncte de retrogradare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Universitatea Craiova a fost învinsă aseară cu 1-0 la Mediaş, prin golul lui Liţu din minutul 67, şi este mai aproape de subsolul clasamentului decât de cupele europene.

Ultimul meci al turului nu a oferit spectacolul aşteptat de la două echipe care au arătat un fotbal ofensiv în această primă parte a sezonului. Cu multe absenţe de ambele părţi, Gaz Metan şi Universitatea Craiova au oferit o primă repriză cu puţine ocazii de poartă, dar cu multe greşeli şi intervenţii la limita regulamentului.

Cele două echipe şi-au împărţit până şi ocaziile de gol. Mediaşul ar fi putut marca prin Zaharia, dar fundaşul gazdelor a trimis în două rânduri peste poartă, din situaţii clare (14, 45). Oltenii au avut şi ei două mari şanse de gol, ratate de M. Costea (23) şi Al. Piţurcă (40).

La reluare, Stanca s-a opus la şutul lui Liţu din patru metri (48), după care jocul s-a calmat din nou. Fiecare echipă a aşteptat parcă greşeala adversarului, iar aceasta a venit în tabăra Craiovei. Liţu a marcat cu un şut slab, la colţul lung, după o pasă cu călcâiul a lui Todea, care i-a lăsat fără reacţie pe fundaşii olteni (67).

Piţurcă şi-a trimis echipa în atac, dar fără rezultat, execuţiile elevilor săi enervându-l la culme. Universitatea nu a putut marca nici chiar din penalty, Gângioveanu dând cu piciorul, în minutul 89, unui punct important pentru olteni.

Craiova lui Piţurcă a terminat turul la mijlocul clasamentului, dar la trei puncte de zona retrogradării, iar ultimele două partide din 2010, cu CFR Cluj şi Steaua, se anunţă de foc.      

1-0

Gaz Metan Mediaş: Vâtcă - Zaharia, Fl. Lazăr, Akaki, Markovici (Bozeşan 25) - C. Todea, Hoban - Al. Muntean, Eric (Aganovici 90+2), Dudiţă (R. Miclea 68) - Liţu. Antrenor: Cristi Pustai.

„U“ Craiova: Stanca - Dănănae, D. Stoica, D. Lopes, Ciuca - Dilevski -  Wobay, Ologu (Gângioveanu 75), Dina (Stoianof 84), M. Costea (Fl. Costea 65) - Al. Piţurcă. Antrenor: Victor Piţurcă.

Gol: Liţu 67

Stadion Municipal, spectatori 4.000

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite