Craiova: Şoavă regretă şi acum ratarea calificării în Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoavă s-a despărţit de Craiova pentru că avea salariu mare
Şoavă s-a despărţit de Craiova pentru că avea salariu mare

Mijlocaşul Florin Şoavă, care şi-a reziliat de curând contractul cu Universitatea Craiova, susţine că nu are ce să-şi reproşeze şi că regretă doar faptul că nu a ajuns cu echipa în cupele europene.

„Nu am ce să-mi reproşez, cred că mi-am făcut datoria pentru echipă. Acolo unde am fost trimis, fie în apărare, fie la mijloc, am încercat să respect cerinţele antrenorului. Aşa cum am mai spus, cel mai mare regret e că nu am obţinut calificarea în Europa League. Era o calificare pe care, după jocul prestat din campionatul trecut, o merita toată lumea care s-a aflat aproape de această echipă“, a spus Şoavă pentru editie.ro.

Fotbalistul craiovean de 31 de ani crede că Universitatea, cu lotul actual, se poate salva de la retrogradare. „Sunt sigur de o clasare deasupra liniei şi, de ce nu, chiar în primele zece formaţii ale Ligii I. În ciuda despărţirilor din această iarnă, lotul rămâne unul valoros, atu de care nu beneficiază şi contracandidatele Ştiinţei la retrogradare. Aşa cum în tur am învins echipele considerate mici, aşa trebuie să facem şi în retur, chiar dacă multe partide vor fi disputate în deplasare“, a mai spus Florin Şoavă, care susţine că are trei-patru oferte din străinătate, dar că nu se grăbeşte să dea un răspuns.

„Şcoala olandeză se pretează la jocul combinativ al Universităţii“

Şoavă a vorbit şi despre antrenorul Mark Wotte (foto), cu care nu a apucat încă să lucreze: „Nu pot să prevăd dacă Wotte va reuşi aici. Însă premise pentru a-şi impune stilul şi metodele în România există. Şcoala olandeză se pretează la jocul combinativ al Universităţii, aici dispune de fotbalişti cu calităţile individuale, majoritatea tehnici, care simt foarte bine jocul ofensiv. Chiar dacă nu mai sunt la echipă, vreau ca aducerea lui Wotte să fie o mutare inspirată a conducerii şi să ieşim din acest campionat cu capul sus“.

Mark Wotte va aduce la Craiova un fundaş olandez
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite