Şapte ani fără „Zoli Olteanu'“. Crişan, comemorat la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare jucător al Craiovei Maxima, Zoltan Crişan, a fost comemorat astăzi de club şi suporteri, la şapte ani de la trecerea sa în nefiinţă.

Zoli, extrema de aur a Ştiinţei, s-a stins din viaţă la 14 octombrie 2003, pe un pat de spital, la doar 48 de ani, după o grea suferinţă.

La mormântul său au fost depuse astăzi coroane de flori din partea clubului, prin preşedintele Silvian Cristescu, a echipei, prin căpitanul Andrei Prepeliţă şi a galeriei.

Şapte ani fără numărul şapte. Ne pare rău că nu mai este printre noi un mare fotbalist, al celei mai frumoase şi mai mari echipe de fotbal din România, Craiova Maxima. Pe lângă faptul că a fost un mare fotbalist, a fost şi un mare caracter. Mă simt mândru că am avut onoarea să fiu alături de un asemenea om. Toţi marii jucători ai Universităţii Craiova au un loc aparte în inimile noastre“, a spus Cristescu.

Nu l-am apucat jucând. Tatăl meu spunea mereu că Zoltan Crişan a fost cea mai bună extremă pe care a avut-o fotbalul nostru. Datorită unor jucători precum Zoltan Crişan ne-am apucat noi, cei tineri, de fotbal“, a spus şi Andrei Prepeliţă, care a anunţat că „la Braşov vom face tot ceea ce depinde de noi să câştigăm şi îi vom dedica victoria“.

Cifrele lui „Zoli, Olteanu’“

Zoltan Crişan s-a născut pe 3 mai 1955 la Oradea. Şi-a făcut junioratul la Minerul Baia Mare şi a sosit în Bănie în 1974, debutând la Ştiinţa pe 10 august ’74, într-un meci la Cluj (1-1).

Craiova Maxima şi bucuria după un nou trofeu

Crişan (al cincilea din stânga, rândul de jos), în echipa de aur a Craiovei

În acelaşi an, în decembrie, a debutat şi la echipa naţională (Israel - România 0-1), de-a lungul carierei sale adunând 304 meciuri în prima divizie (50 de goluri), 46 de selecţii la naţională (4 goluri) şi 30 de partide în cupele europene (5 goluri).

Şi-a trecut în palmares două titluri de campion şi patru Cupe ale României, toate cu Universitatea, echipă cu care a fost semifinalist al Cupei UEFA în sezonul 1982-1983.

Născut dintr-o familie de unguri, Crişan a fost adoptat repede de craioveni, el primind şi porecla de „Zoli, Olteanu’“. „Cei zece ani petrecuţi la Universitatea au fost cei mai frumoşi din viaţa mea. Mi-au adus consacrarea, titularizarea la naţională, totul...“, spunea Crişan într-un interviu acordat în ianuarie 2003.

Zoli a mai jucat la FC Bihor (1984), FC Olt (’85 - ’86), Chimia Râmnicu Vâlcea (1987) şi a fost antrenor la Aurul Brad (Divizia C) şi Montefano (Italia, amatori).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite