Multe meciuri ciudate între Craiova şi Bistriţa. Vezi care au fost suspecte de blat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gloria Bistriţa este una dintre puţinele echipe mici în faţă cărora Universitatea Craiova are un palmares negativ.

Din 38 de partide disputate între cele două echipe în Liga I, 14 s-au incheiat cu victoria Craiovei, 17 cu cea a Gloriei, şapte fiind remize.

La Craiova, ardelenii, adversarii de azi ai oltenilor, au câştigat doar de două ori, obţinând cinci egaluri, în 12 jocuri impunându-se gazdele.

Multe dintre aceste întâlniri au fost suspecte de blat sau cel puţin de reciprocitate.

A rămas celebru un meci al oltenilor la Bistriţa, în octombrie 1999, la care nouă titulari, în frunte cu actualul preşedinte Silvian Cristescu, au răcit subit cu o zi înainte de joc. Universitatea a folosit mai mult echipa de tineret şi Gloria a câştigat cu 1-0.

Celebră a rămas şi finala Cupei României din 1994, câştigată în premieră de bistriţeni în dauna Craiovei, care pe atunci era deţinătoarea trofeului.

Gloria se impunea cu 1-0 în Regie, peste ani antrenorul de atunci al oltenilor, Marian Bondrea, demis după pierderea finalei, vorbind despre nişte haine de piele pe care jucătorii le tot probau prin vestiar.

Acelaşi Bondrea dezvăluia în urmă cu câţiva ani culisele unui alt meci cu Bistriţa, la care nu a putut să stea pe bancă, fiind suspendat:

Înaintea de joc a venit cineva din conducere la noi, în vestiar, şi le-a spus jucătorilor: «Băieţi, jucaţi la spectacol. Nu contează rezultatul, oricum veţi avea primă!». Mi-am dat seama imediat ce se întâmplă şi nu m-am mirat că ne-a bătut Gloria cu un singur şut pe poartă!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite